Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Αποφυγή επιτήρησης του Διαδικτύου: Ο πλήρης οδηγός

Αποφυγή επιτήρησης του Διαδικτύου: Ο πλήρης οδηγός


Η επιτήρηση του Διαδικτύου ήταν ένα καυτό θέμα τα τελευταία χρόνια - έχουμε μιλήσει για αυτό εκτενώς εδώ στο MakeUseOf, έχει αναφερθεί καθημερινά σε μεγάλα καταστήματα ειδήσεων και έχουμε δει πολλές νέες εφαρμογές, επεκτάσεις και προϊόντα που στοχεύουν στη βοήθεια διατηρείτε το απόρρητό σας online.
Αυτός ο οδηγός είναι διαθέσιμος για λήψη ως δωρεάν PDF. 
Μη διστάσετε να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτό με τους φίλους και την οικογένειά σας.
Αυτό το άρθρο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτική για την αποφυγή της επιτήρησης του Διαδικτύου. Θα μιλήσουμε για το γιατί η επίβλεψη στο Internet είναι τόσο μεγάλη υπόθεση, ποιος είναι πίσω από αυτό, ανεξάρτητα από το αν μπορείτε ή όχι να το αποφύγετε τελείως και ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που θα σας κάνουν πιο δύσκολο να εντοπίσετε, να εντοπίσετε και να κατασκοπεύσετε.
Can You Escape Internet Surveillance Programs Like PRISM?

Γιατί ανησυχείτε για την επιτήρηση του Internet;

Πριν βρεθούμε στις λεπτομέρειες της αποφυγής της επιτήρησης του Διαδικτύου, θα πρέπει να συζητήσουμε ακριβώς τι είδους παρακολούθηση μιλάμε και γιατί ίσως να θέλετε να το αποφύγετε. Εκτός αν ζείτε κάτω από ένα βράχο για μερικά χρόνια, έχετε ακούσει για τον Edward Snowden και τα έγγραφα που κυκλοφόρησε λεπτομερώς τα προγράμματα επιτήρησης που εκτελούνται από την Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και το Κεντρικό Γραφείο Επικοινωνιών της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ).
 
ed-snowden-μιλώντας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προγράμματα ονομάζεται PRISM και επιτρέπει στο NSA να συλλέγει δεδομένα από τους διακομιστές παρόχων υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως η Microsoft, η Apple, η Google, το Facebook, το Yahoo !, και άλλα. Οτιδήποτε αποθηκεύσατε σε κάποιον διακομιστή ενδέχεται να διατρέξει κίνδυνο να συλλεχθεί και να αναλυθεί (για να πάρετε τα στοιχεία, δείτε αυτό το άρθρο για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το PRISM) ) .
Άλλα προγράμματα, όπως το FAIRVIEW και το STORMBREW, συλλέγουν όλη την κυκλοφορία μέσω μιας συγκεκριμένης πύλης ή δρομολογητή. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να συλλεχθούν από τα δεδομένα και το ιστορικό περιήγησης για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συζητήσεις, βίντεο, φωτογραφίες και μεταφορές αρχείων. Υπάρχουν και πολλά άλλα, όπως το πρόσφατα αποκαλυφθέν XKEYSCORE, το οποίο θα μπορούσε να σιγουρευτεί ότι βρίσκεστε στη λίστα παρακολούθησης της NSA. αν ψάχνετε για θέματα που σχετίζονται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής όπως το ασφαλές Linux distros ή εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN).
Φυσικά, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι οι μόνες χώρες που συλλέγουν στοιχεία για τους πολίτες - συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Απλώς συμβαίνει ότι γνωρίζουμε περισσότερο το τι συμβαίνει σε αυτές τις δύο χώρες. Και οι κυβερνήσεις δεν είναι οι μόνοι που παρακολουθούν τις κινήσεις σας online - αυτές οι πληροφορίες είναι πολύτιμες και για τις ιδιωτικές εταιρείες. Ενώ δεν θα διαβάζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, μπορεί να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα περιήγησής σας, συνήθειες κοινωνικής δικτύωσης , τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και πληροφορίες σχετικά με τους φίλους σας.
 
ημερομηνίες-πρίσμα-άρχισε-για-κάθε-provider-slide.png

Παρόλο που αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται από ιδιωτικές εταιρείες όπως τα κοινωνικά δίκτυα και τους εμπόρους λιανικής πώλησης, είναι σίγουρα πιθανό να καταλήξουν σε κυβερνητικά χέρια, είτε μέσω προγραμμάτων όπως το PRISM είτε μέσω δικαστικών εντολών για την παράδοση των δεδομένων. Το ίδιο ισχύει και για τα δεδομένα που συλλέγονται από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου , τα οποία ίσως δεν γνωρίζετε ακόμη (περίπου όπως οι χρήστες του Telstra δεν είχαν ιδέα ότι οι συνήθειες περιήγησής τους καταγράφηκαν και αποστέλλονταν στο εξωτερικό ).
Γιατί λοιπόν θα θέλατε να κρατήσετε τις κυβερνήσεις και τις εταιρίες από αυτό το είδος πληροφοριών; Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι: είστε υποστηρικτής της ψηφιακής ιδιωτικής ζωής, ανησυχείτε ότι θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε διακρίσεις ή παρενόχληση λόγω της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο ή γιατί αισθάνεστε ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα αυτά είναι απολύτως καλοί λόγοι για την αποφυγή της επιτήρησης του Διαδικτύου.
Εάν έχετε διαβάσει αυτό το σημείο, πιθανότατα έχετε ήδη δεσμευτεί για την ιδέα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την επιτήρηση, επειδή δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Ωστόσο, αν έχουμε δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, αυτό το επιχείρημα είναι άκυρο. Για να μάθετε περισσότερα για το γιατί αυτό το επιχείρημα απλά δεν λειτουργεί, μπορείτε να διαβάσετε την ενότητα σε αυτό στο άρθρο μου σχετικά με την εκδήλωση Do not Spy on Us .
Τώρα που έχετε καλύτερη κατανόηση του τι είναι αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε εδώ, μπορούμε να μπει σε λεπτομέρειες!

Απόκρυψη δεδομένων περιήγησής σας

Περισσότερο από σχεδόν οτιδήποτε άλλο, οι συνήθειες περιήγησής σας ορίζουν ως μια online οντότητα. Οι ιστότοποι στους οποίους πηγαίνετε, οι διαφημίσεις που βλέπετε, οι σύνδεσμοι που κάνετε κλικ - όλοι δημιουργούν ένα αποτύπωμα που είναι συγκεκριμένο για εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας για πρόσβαση σε αναξιόπιστους ή επικίνδυνους ιστότοπους, η απόκρυψη αυτών των πληροφοριών μπορεί να είναι πολύτιμη για εσάς, ειδικά αν ζείτε σε μια χώρα που καταπιέζει ενεργά τις μη τυποποιημένες προβολές (όπως έχουμε δει στο Ιράν, την Κίνα και την Τουρκία). Έτσι πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν παρακολουθεί τι κάνετε online;
Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αποκρύψετε τις ενέργειές σας στον ιστό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή ένα VPN. Όταν ασχολείσαι με μη ασφαλής περιήγηση, ο υπολογιστής σου φτάνει, μέσω του ISP σου, μέσω του Internet, σε έναν άλλο ιστότοπο. Αφού κάνετε αυτή τη σύνδεση, μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο. Ωστόσο, αν κάποιος κοιτάει προσεκτικά, μπορεί να δει αυτή τη σύνδεση. Ένα VPN εισάγει έναν ενδιάμεσο εξυπηρετητή ανάμεσα σε εσάς και τον ιστότοπο στον οποίο συνδέεστε - αν κάποιος ψάχνει τώρα, όλα όσα θα δουν είναι μια σύνδεση από το διακομιστή VPN στον ιστότοπο που βρίσκεται στην άλλη άκρη. Η σύνδεσή σας με τον διακομιστή VPN είναι κρυπτογραφημένη, αποκρύπτοντας την ταυτότητά σας.
Υπάρχουν αρκετά VPN που είναι δωρεάν , τα οποία είναι υπέροχα αν δεν τα χρησιμοποιείτε όλη την ώρα - πολλοί άνθρωποι τους χρησιμοποιούν μόνο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίντεο που έχουν αποκλειστεί από την περιοχή όταν θέλουν να παρακολουθήσουν Netflix από άλλη χώρα, για παράδειγμα. Εάν ενδιαφέρεστε να πάρετε υψηλότερο όριο εύρους ζώνης, μεγαλύτερη ταχύτητα και καμία αγγελία, θα πρέπει να ψάξετε για να πληρώσετε για ένα VPN - έχουμε μια λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN ότι μπορείτε να ελέγξετε έξω. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι τόσο απλό όσο η λήψη μιας επέκτασης του προγράμματος περιήγησης ή μιας εφαρμογής, η εκτέλεση μιας εγκατάστασης πέντε λεπτών και θα είστε στο δρόμο σας.
 
5 Great Free VPN Services Compared: Which Is Fastest?

 κλειδί κρυπτογράφησης

Εάν ένα VPN θεωρείται "ένα χέρι", η χρήση του δικτύου Tor μπορεί να θεωρηθεί ως "τρεις λυκάνθρωποι". Αντί να δημιουργήσετε ένα μόνο διακομιστή ανάμεσα σε εσάς και τον προορισμό σας, χρησιμοποιώντας το σύστημα Tor αναστέλλει τη σύνδεσή σας μέσω τριών ξεχωριστών διακομιστών πριν κάνετε τη σύνδεση με τον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να μεταβείτε. Η αυξημένη πολυπλοκότητα της σύνδεσης καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε να παρακολουθεί την κίνηση περιήγησης (αν και έχει φημολογηθεί ότι η NSA προχωρεί σε κάποια πρόοδο στο συμβιβασμό του συστήματος).
Για να χρησιμοποιήσετε Tor, απλά πρέπει να κατεβάσετε τη δέσμη προγράμματος περιήγησης Tor και να την εγκαταστήσετε (έχουμε έναν πλήρη οδηγό για το Tor browser, θα μεταφερθείτε μέσω του δικτύου Tor. Εκτός από την περιήγηση με σημαντικά αυξημένη ασφάλεια, θα έχετε επίσης πρόσβαση σε ιστοσελίδες .onion , ιστοσελίδες που μπορούν να επισκεφθούν μόνο μέσω του δικτύου Tor.
Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η περιήγησή σας είναι απόλυτα ασφαλής και ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσετε, μπορείτε να δρομολογήσετε τη σύνδεσή σας μέσω ενός δικτύου VPN και του δικτύου Tor. Αυτό κάνει για τέσσερις διακομιστές μεταξύ εσάς και του προορισμού σας. Κανείς δεν πρόκειται να περάσει από αρκετά προβλήματα για να σας εντοπίσει μέσα από αυτό το χάος αν δεν είστε στην κορυφή της λίστας μιας υπηρεσίας πληροφοριών.
 
πώς λειτουργεί

Ένας άλλος τρόπος για την παρακολούθηση της περιήγησής σας είναι μέσω αρχείων που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας: cookies. Αυτά τα αρχεία μπορούν να προέρχονται από διάφορες πηγές, αλλά ένας από τους κακόβουλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να λάβετε ιχνηλάτες είναι μέσω διαφημίσεων (οι οποίες, όπως ανακαλύψαμε πρόσφατα, μπορούν να καταθέσουν πολλά κακά πράγματα στον υπολογιστή σας). Πώς μπορείτε να αποτρέψετε αυτά από την αποστολή δεδομένων σε snoopers; 
Είναι μια αμφιλεγόμενη πρακτική, επειδή οι διαφημίσεις κρατούν μεγάλο μέρος του Διαδικτύου δωρεάν (βλ. " Είναι οι διαφημίσεις επεκτάσεων του browser blocking που σκοτώνουν το Διαδίκτυο; "και" AdBlock, NoScript και Ghostery - Evil "). Ωστόσο, η δέσμευση διαφημίσεων θα εμποδίσει αυτές τις διαφημίσεις να τοποθετούν αρχεία στον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν cookies, πληροφορίες παρακολούθησης και κανένα κακόβουλο λογισμικό. Ο επιπολασμός του κακόβουλου λογισμικού που είναι ενσωματωμένο σε διαφημίσεις αυξάνεται και ο αποκλεισμός διαφημίσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί ο υπολογιστής σας ασφαλής. η εκτέλεση ενός αποτελεσματικού προγράμματος προστασίας από ιούς, όπως το Avast, είναι επίσης μια καλή ιδέα (αν και αυτό μπορεί να σας εκθέσει σε άλλες μορφές εντοπισμού) , επίσης).
Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να περάσετε την προσπάθεια (και ενδεχομένως να επιβραδύνετε τη σύνδεσή σας λίγο) για να τρέχετε τα VPN ή το δίκτυο Tor σε τακτική βάση, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε μια σειρά από επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. HTTPS Everywhere και Disconnect Search είναι δύο από τα καλύτερα και είναι διαθέσιμα και για τους δύο Firefox και το Chrome.

Ενισχύστε την ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Ενώ η περιήγηση δημιουργεί ένα ψηφιακό αποτύπωμα της ζωής σας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα πιο προσωπικά σας μυστικά, σημαντικές επιχειρηματικές επικοινωνίες και άλλα είδη ευαίσθητων πληροφοριών. Παρόλο που δεν μπορείτε να στείλετε τέτοιου είδους μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολύ συχνά, είναι πιθανό να συζητήσετε τις απόψεις, τις πεποιθήσεις και τα σχέδιά σας, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενδιαφέρουν την κυβέρνηση. Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε ιδιωτικά τα ιδιωτικά σας μηνύματα;
Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η διασφάλιση μόνο μιας πλευράς μιας συνομιλίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα σας κάνει πολύ καλό. Εάν στέλνετε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα σε έναν φίλο και ο φίλος σας το αποθηκεύει σε μη κρυπτογραφημένη μορφή σε δημόσιο διακομιστή, θα είναι αρκετά εύκολο για κάποιον να απαντήσει σε αυτό το μήνυμα. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένα έμφυτο ασφαλές μέσο , πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε για εξαιρετικά ιδιωτικά πράγματα. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την ασφάλειά σας.
Μία από τις πιο γνωστές και κοινώς χρησιμοποιούμενες μεθόδους κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ονομάζεται Pretty Good Privacy (PGP). Οι συγκεκριμένοι μηχανικοί είναι αρκετά περίπλοκοι, αλλά μπορείτε να πάρετε τις λεπτομέρειες σε αυτόν τον οδηγό χρησιμοποιώντας το PGP . Με λίγα λόγια, το μήνυμα κρυπτογραφείται στον υπολογιστή σας, υπογεγραμμένο με ψηφιακό κλειδί και αποστέλλεται στον παραλήπτη σας. Αυτό το άτομο χρησιμοποιεί το δικό του προσωπικό κλειδί (το οποίο κρατείται μυστικό) για να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα. Θεωρητικά, το PGP είναι σχεδόν ασυμπίεστο.
 
κλειδώματος κρυπτογράφησης

Το PGP είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή, αλλά η δημιουργία του απαιτεί ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια. Εάν παρακάμψετε τη ρύθμιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασφαλείς υπηρεσίες όπως Hushmail, Vaultlet και Enigmail, οι οποίες συζητήθηκαν σε αυτό το άρθρο σχετικά με τους ασφαλείς παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. . Αυτά προσφέρουν μια σειρά από διαφορετικές προστασίες που σας βοηθούν να ξεκουραστείτε ότι η αλληλογραφία σας δεν θα μπορεί εύκολα να παρακολουθηθεί και να προβληθεί από αδιάκριτα μάτια.
Η κρυπτογράφηση της αλληλογραφίας σας θα προχωρήσει αρκετά προς την κατεύθυνση της διατήρησης της κυβέρνησης από την ανάγνωση των μηνυμάτων σας, αλλά δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για αυτό. Για παράδειγμα, το Gmail παρακολουθεί το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας για συγκεκριμένους ενεργοποιητές που υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να εμπλέκεστε σε συγκεκριμένες παράνομες δραστηριότητες. Νωρίτερα φέτος, το σύστημα προειδοποίησε τις αρχές σε έναν άνθρωπο που εμπορεύεται παιδική πορνογραφία. Εκτός από αυτό το είδος παρακολούθησης, εξετάζουν επίσης τα περιεχόμενα των προσωπικών σας μηνυμάτων για καλύτερη στόχευση διαφημίσεων.
Λόγω της ανασφάλειας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του γεγονότος ότι ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να σαρώνει τα μηνύματά σας, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μην στείλετε τίποτα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να διατηρήσετε ιδιωτικά.

Κρυπτογραφήστε τις συνομιλίες σας και τους ΔΥ σας

Ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε άμεσα μηνύματα για πολλά πράγματα, από γρήγορες προσωπικές συνομιλίες έως επαγγελματικές συζητήσεις εις βάθος. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή συνομιλίας της Google, πιθανότατα έχετε αποθηκεύσει χιλιάδες ΔΥ και είναι πολύ πιθανό ότι, εάν τα εξετάσατε, θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από πράγματα που δεν θέλετε να έχουν άλλοι άνθρωποι. Τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι κανένας δεν κοιμάται τους ΔΥ σας;
Ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων αποκαλείται μηνύματα εκτός εγγραφής ή OTR. Χρησιμοποιεί ένα ενδιαφέρον στυλ κρυπτογραφίας που ονομάζεται αναξιόπιστος έλεγχος ταυτότητας, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από τη συζήτηση, και οι δύο συμμετέχοντες μπορούν να αρνηθούν την ύπαρξη της συνομιλίας. Η χρήση του OTR είναι αρκετά απλή: εάν δύο άτομα έχουν πελάτες chat που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρωτόκολλο, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να το ενεργοποιήσουν. Ένας αριθμός πελατών με δυνατότητα OTR είναι πλέον διαθέσιμοι, όπως το Adium και Pidgin , τα οποία παρέχουν κρυπτογράφηση OTR για το Google Talk, chat στο Facebook, AIM, Yahoo! Messenger και πολλά άλλα πρωτόκολλα.
 
ανταλλακτικά κλειδιά

Εκτός από αυτό το ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο, υπάρχουν και άλλες λιγότερο γνωστές λύσεις. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι , μια εφαρμογή ιστού που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια κρυπτογραφημένη συνομιλία εν κινήσει και να καλέσετε άλλους να συμμετάσχουν αποστέλλοντας ένα σύνδεσμο. Μετά από μια ώρα αδράνειας, οι συνομιλίες σας σκουπίζονται. Είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους κρυπτογράφησης μιας συζήτησης, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα και η επέκταση του προγράμματος περιήγησης σάς επιτρέπει να το πυροδοτήσετε με ένα κλικ.
SafeChat είναι μια άλλη εναλλακτική λύση που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των συνομιλιών στο Facebook συνομιλίες -όπως και αν χρησιμοποιείτε το Facebook κυρίως ή αποκλειστικά για τις ανάγκες IMing σας, είναι ένας καλός τρόπος να πάτε. Είναι διαθέσιμο όχι μόνο ως δωρεάν επέκταση Chrome και Firefox, αλλά και ως εφαρμογή iOS, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε την ασφαλή συνομιλία σας εν κινήσει. Το ChatSecure είναι μια άλλη εφαρμογή που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια το Facebook Chat και το Google Talk από το τηλέφωνό σας.
Να θυμάστε ότι με όλες αυτές τις επιλογές κρυπτογράφησης, όπως το ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και τα δύο μέρη πρέπει να χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένους υπολογιστές, αλλιώς όποιος θέλει να δει τι είναι στη συνομιλία σας, μπορεί να τραβήξει τις πληροφορίες από τον υπολογιστή του συνομιλητή σας.

Προστατέψτε τα μηνύματά σας

Οι συνομιλίες, τα μηνύματα άμεσης επικοινωνίας και τα μηνύματα γίνονται όλο και πιο παρόμοια, αλλά υπάρχουν ακόμα φορές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που μοιάζει περισσότερο με μια παραδοσιακή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου από έναν άμεσο αγγελιοφόρο. Πολλές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες σε τακτική βάση από τα τηλέφωνά τους εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, οπότε αξίζει να δούμε μόνοι μας. Επειδή σχεδόν όλοι τα χρησιμοποιούν, έχουν μεγάλη αξία για τα αδιάκριτα μάτια - είδαμε ένα πολύ καλό παράδειγμα γι 'αυτό στη Νότια Κορέα πέρυσι .
Υπάρχουν επίσης ορισμένες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των συγκεκριμένων πελατών μηνυμάτων, όπως όταν η Facebook απέκτησε το WhatsApp . Παρόλο που το Facebook εξακολουθεί να μην έχει κάνει πολλά με την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, είναι γνωστό ότι συλλέγουν ένα τεράστιο όγκο δεδομένων για τους χρήστες του κοινωνικού τους δικτύου (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων για τις αγορές εκτός σύνδεσης ) και συζητήθηκε η συλλογή ορισμένων από αυτά το περιεχόμενο των μηνυμάτων συνομιλίας στο Facebook. Προφανώς, η απόκτηση της WhatsApp ήταν ανησυχητική.
Από τότε, όμως, η WhatsApp έχει εντείνει το παιχνίδι της σε σχέση με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Σε μια πρόσφατη ενημέρωση Android, ενεργοποίησε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για μηνύματα, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε οι διακομιστές στο WhatsApp περιέχουν μη κρυπτογραφημένα μηνύματα. Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής. Ενώ αυτή η κρυπτογράφηση δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα για όλες τις πλατφόρμες, είναι πιθανό να έρθει στο εγγύς μέλλον.
 
γυναίκα-texting

Παρόλο που η WhatsApp παραμένει στην κορυφή της λίστας δημοφιλών εφαρμογών μηνυμάτων , υπάρχουν πολλές άλλες εξαιρετικές επιλογές. Telegram γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και κερδίζει το WhatsApp στη διάτρηση πολλών λειτουργιών, όπως κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, αυτοκαταστροφικά μηνύματα και πελάτη ιστού. Τα μηνύματα που βασίζονται στο σύννεφο του τηλεγραφήματος σάς δίνουν τη δυνατότητα να βλέπετε τα μηνύματά σας από το τηλέφωνο, το tablet, τον υπολογιστή και οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. Το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης σχεδιάστηκε ειδικά για να είναι εξαιρετικά ασφαλές και πολύ γρήγορο. Και χτυπά την μεγάλη τιμολόγηση $ 1-ανά-χρόνο της WhatsApp με το να είναι ελεύθερη.
Έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από άλλες εφαρμογές ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων εφαρμογές στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των Silent Text, Threema, Wickr και Confide. Αν μπορείτε να πείτε σε όλους ότι στέλνετε τακτικά μηνύματα για να κάνετε λήψη μιας από αυτές τις εφαρμογές, δεν θα έχετε λόγο να ανησυχείτε για την ασφάλεια των μηνυμάτων σας. Προφανώς είναι καλύτερο να χρησιμοποιεί ο καθένας την ίδια εφαρμογή, αλλά το χαμηλό κόστος αυτών των επιλογών σημαίνει ότι είναι εύκολο να μιλήσετε μια ομάδα φίλων με μια εφαρμογή και μια άλλη ομάδα με μια άλλη.

Ασφαλίστε τη φορητή συσκευή σας

Ενώ μερικές από τις εφαρμογές και τις στρατηγικές που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κινητό σας τηλέφωνο, υπάρχουν μερικά μοναδικά θέματα για τηλέφωνα, όπως η συλλογή μεταδεδομένων . Εάν έχετε προσέξει τα τελευταία νέα σχετικά με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της NSA, θα έχετε ακούσει τα μεταδεδομένα - αλλά ίσως να μην ξέρετε τι είναι. Με λίγα λόγια, τα μεταδεδομένα είναι πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες σας.
Τα μεταδεδομένα περιλαμβάνουν πράγματα όπως τους αριθμούς τηλεφώνου που έχετε καλέσει, όταν τους έχετε καλέσει, πόσο καιρό βρίσκεστε στο τηλέφωνο, τους πύργους κυψελών που χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια της κλήσης και τη θέση του παραλήπτη της κλήσης. Από κοινού, αυτά τα πράγματα μπορούν πραγματικά να αποκαλύψουν πολλά για τη συνομιλία σας και τη σχέση σας με το άτομο με το οποίο μιλάτε. Φυσικά, με μια δικαστική εντολή, οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν επίσης εύκολα να πάρουν ένα τηλεχειριζόμενη στο τηλέφωνό σας , αλλά αυτό είναι πολύ λιγότερο πιθανό να συμβεί.
 
mobile-privacy-surveillance

Η δυσκολία στην προστασία των μεταδεδομένων σας είναι ότι αποτελείται από πληροφορίες που αποθηκεύονται από την τηλεφωνική σας εταιρεία και ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν ή να κληθούν. Οι εταιρείες δεν είναι ακριβώς ανθεκτικές στην παράδοση.
Δυστυχώς, τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την προστασία των μεταδεδομένων σας είναι περιορισμένα. Το κινητό υλικό και το λογισμικό που επικεντρώνονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως το BlackPhone και ο Silent Circle, βοηθούν πολύ. Κρυπτογραφούν τα μεταδεδομένα και καθιστούν πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να το αποκτήσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο καυστήρα αν δεν προτιμάτε να έχει ο NSA να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις κλήσεις σας, αν και αυτή η προσέγγιση έρχεται με κάποια ενοχλητικά μειονεκτήματα.
Sick of the NSA Tracking You? Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία που έφεραν πρόσφατα μερικοί άνθρωποι είναι το γεγονός ότι, προσφέροντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στην WhatsApp, το Facebook ουσιαστικά πετάει ένα τεράστιο ποσό δυνητικά πολύτιμων δεδομένων. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα προσφέρουν αυτό το χαρακτηριστικό μόνο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών αφού πληρώσουν 19 δισεκατομμύρια δολάρια για την εφαρμογή, έτσι ώστε η αξία πρέπει να γίνει κάπου - και οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν προς μεταδεδομένα. Είναι πραγματικά πολύτιμο.
 
υποστήριξη-χιονισμένο-διαμαρτυρία

Πέρα από τις παραπάνω μεθόδους, ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τα μεταδεδομένα σας έξω από τα χέρια της NSA είναι πολιτικός: να συμμετάσχετε σε εκστρατείες για τη μεταρρύθμιση των νόμων περί συλλογής μεταδεδομένων, να κρατάτε εταιρείες υπεύθυνες για τα δεδομένα που παραδίδουν στην κυβέρνηση και να βεβαιωθείτε ότι η φωνή σας ακούγεται.
Αν και είναι δύσκολο να αποφευχθεί η συλλογή των μεταδεδομένων σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το περιεχόμενο των επικοινωνιών σας ιδιωτικό. Η χρήση των εφαρμογών που περιγράφονται παραπάνω για την ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε (ειδικά αν, όπως και πολλοί άνθρωποι, κάνουν πολύ περισσότερα μηνύματα από ό, τι καλώντας). Και το άρθρο του Guy σχετικά με τρεις τρόπους για να κάνετε το smartphone σας πιο ασφαλές Κρυπτός και Silent Phone, δύο εφαρμογές VoIP που κρυπτογραφούν τις κλήσεις σας, κάνοντάς τους πολύ ανθεκτικά σε οποιοδήποτε είδος συλλογή δεδομένων.
Τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα δεν είναι όλα αυτά για τα οποία χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, ωστόσο - πολλοί άνθρωποι κάνουν επίσης μεγάλη περιήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου και όπως και στον υπολογιστή σας, αυτές οι πληροφορίες μπορούν ενδεχομένως να εντοπιστούν. Για να προστατεύσετε τα δεδομένα περιήγησης, υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες VPN για κινητά που μπορείτε να ρυθμίσετε για να τις χρησιμοποιήσετε ακριβώς όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω για τον υπολογιστή σας. Έχουμε γράψει για το HotSpot Shield και VPN Express για το iOS καθώς και μια σειρά εφαρμογών Android VPN , που θα κρατήσουν τα δεδομένα σας για την περιήγηση στο κινητό σας ασφαλή.
 
περιήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου

Πολλές υπηρεσίες VPN προσφέρουν τώρα προστασία από επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά και μπορείτε να πάρετε και τα δύο με την εγγραφή ενός λογαριασμού -αν ανησυχείτε για το απόρρητό σας και δεν θέλετε περιορισμένο εύρος ζώνης, δαπανώντας $ 10 ή $ 15 κάθε μήνα για premium VPN ίσως αξίζει το κόστος.
Δυστυχώς, είναι δύσκολο ή αδύνατο να εμποδίσετε τον πάροχο υπηρεσιών σας (ή το Google ή την Apple) από την παρακολούθηση της θέσης σας χρησιμοποιώντας το δέκτη GPS. Αν θέλετε πραγματικά να μην γνωρίζετε που βρίσκεστε, παρακολουθώντας το τηλέφωνό σας, απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας και αφαιρέστε την μπαταρία ή χρησιμοποιήστε το BlackPhone.
Και μην ξεχάσετε να εξαιρεθείτε από την παρακολούθηση διαφημίσεων. Είναι διαφορετικό σε κάθε τηλέφωνο, γι 'αυτό δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με τα βασικά στοιχεία του απορρήτου των .

Κρατώντας την Κοινωνική σας Ζωή Ιδιωτική

Η χρήση ασφαλών τεχνικών περιήγησης και ανταλλαγής μηνυμάτων θα κρατήσει τα περισσότερα από τα δεδομένα κοινωνικής δικτύωσης που πέφτουν στα χέρια της κυβέρνησης (εκτός αν, φυσικά, ένα κοινωνικό δίκτυο δίνει και στέλνει τα δεδομένα σας στην NSA, πράγμα που είναι ασφαλώς δυνατό). Ωστόσο, τα κοινωνικά δίκτυα - ειδικά το Facebook - κάνουν πολύ μεγάλη επιτήρηση από μόνοι τους. Ενώ μπορεί να μην συλλέγουν δεδομένα για να δουν εάν είστε πιθανός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, μπορούν να κάνουν πολλά χρήματα με αυτό . (Μπορείτε να κάνετε τα χρήματα που πωλούν τα δικά σας δεδομένα επίσης, αλλά αυτό αντίκειται σε κάποιες συμβουλές σε αυτόν τον οδηγό.)

Η ποσότητα των δεδομένων που συλλέγονται από το Facebook είναι εκπληκτική - συγκεντρώνουν τόσα πολλά που μπορούν να δημιουργήσουν " προφίλ σκιάς "των ανθρώπων που δεν έχουν καν λογαριασμούς στο Facebook μόνο με τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις επαφές άλλων χρηστών. Άλλοι ιστότοποι που συνδέονται με το Facebook στέλνουν τις πληροφορίες σας στους διακομιστές τους (αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Facebook Αποσύνδεση για να αποφευχθεί αυτό). Και μην ξεχάσουμε το γεγονός ότι άλλες εταιρείες μπορούν να συγκεντρώσουν μαζικές ποσότητες δημόσιων δεδομένων στο Facebook για το γεγονός ότι τα δεδομένα επίσης, επίσης.
 
οθόνη παρακολούθησης

Παρόλο που μπορεί να αισθανθείτε ότι παραβιάζεται το απόρρητό σας - ακόμα και σε βαθμό που ενδέχεται να είναι παράνομος σε ορισμένες περιπτώσεις - δεν μπορείτε να κάνετε πολλά γι 'αυτό. Οι όροι παροχής υπηρεσιών σε σημαντικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, από το Facebook και το Twitter στην Google και στο Dropbox, απαιτούν σχεδόν πάντοτε να παραιτηθείτε τουλάχιστον από ένα μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων σας στην ιδιωτική ζωή για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Ακόμη και οι συζητήσεις σας στο Facebook θα μπορούσαν να σαρωθούν .
Ακόμα πιο ανησυχητικό, το Facebook μπορεί να καταλάβει πότε οι διαφημίσεις του έχουν επηρεάσει τις αποφάσεις αγοράς σας χωρίς σύνδεση . Υπάρχουν πολύ λίγα μέρη όπου δεν παρακολουθείτε τον κοινωνικό γίγαντα. Θυμηθείτε ότι το Facebook δεν είναι ο μόνος ένοχος εδώ - είναι μόνο ο μεγαλύτερος. Το Twitter παρακολουθεί τις εφαρμογές που έχετε στο τηλέφωνό σας και πρόσφατα δημοσίευσα ένα άρθρο σχετικά με δέκα κοινωνικά δίκτυα που είναι πολύ κακές όταν πρόκειται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Αν έχετε εγγραφεί για ένα κοινωνικό δίκτυο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συλλέξουν κάποια στοιχεία για εσάς. App.net είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που δεν χρηματοδοτείται από διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς ότι τα δεδομένα σας, ακόμα και αν συλλέγονται (όπως φαίνεται στην πολιτική απορρήτου τους ), δεν θα πωλούνται στους διαφημιζόμενους.
 
facebook-τηλέφωνο

Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να περιορίσετε το ποσό των δεδομένων που συλλέγονται. Μία από τις εβδομαδιαίες συμβουλές μας στο Facebook από το 2013 ασχολήθηκε ειδικά με τον περιορισμό του ποσού παρακολούθησης Facebook μπορεί να κάνει. Μπορείτε επίσης να εξαιρεθείτε από την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook μέσω της Συμμαχίας Ψηφιακής Διαφήμισης (αν και η αποτελεσματικότητα αυτού συζητείται). Είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, καθώς πολλά κοινωνικά δίκτυα καθώς και άλλες εταιρείες στο διαδίκτυο μπορούν να παρακάμψουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης σας. .
Δυστυχώς, ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθεί η παρακολούθηση από τα κοινωνικά δίκτυα είναι να μην τα χρησιμοποιήσετε. . . και περιορίστε το ποσό της επαφής που έχετε με τους ανθρώπους που κάνουν.

Πάρτε το απόρρητο στα χέρια σας

Όπως μπορείτε να δείτε, αποφεύγοντας την επιτήρηση στο Διαδίκτυο δεν είναι εύκολο. Στην πραγματικότητα, αποφεύγοντας εντελώς είναι σχεδόν αδύνατο. Και λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω βήματα θα σας κοστίσει αρκετά χρόνο, προσπάθεια και χρήματα. Αλλά αξίζει τον κόπο; Αυτό εξαρτάται από το πώς αισθάνεστε για το απόρρητό σας.
Γνωρίζουμε ότι "τίποτα δεν κρύβεται, τίποτα δεν φοβάται" δεν είναι απλώς ένα βιώσιμο επιχείρημα όσον αφορά την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Παρακολουθούμε διαρκώς τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες και τους παρόχους υπηρεσιών όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ βρισκόμαστε στους υπολογιστές, τα τηλέφωνα και τα tablet μας. Ακόμα παρακολουθούμε από κοινωνικά δίκτυα όταν βρισκόμαστε μακριά από τους υπολογιστές μας - και συχνά όταν δεν έχουμε καν λογαριασμούς.
 
στα χέρια σου

Όπως ανέφερα νωρίτερα, όλα αυτά, ως επί το πλείστον, δεν επηρεάζουν πραγματικά την καθημερινότητά μας (εκτός από τη δημιουργία μιας φυσαλίδας πληροφοριών φίλτρου) . Αλλά αν η ιστορία μας έχει δείξει τίποτα, είναι ότι το status quo μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, συχνά όταν το περιμένουμε λιγότερο. Και πέρα από τα πρακτικά προβλήματα ασφαλείας, τι γίνεται με το δικαίωμά μας στην ιδιωτική ζωή; Δεν έχουμε το δικαίωμα να έχουμε μια ιδιωτική ζωή που είναι πραγματικά ιδιωτική; Αυτό δεν μπορεί να δει κανείς από ανθρώπους που είναι ύποπτοι για τις ενέργειές μας ή εκείνους που μας χρησιμοποιούν για να φτιάξουν άφθονα χρήματα;
Ήρθε η ώρα να λάβετε το προσωπικό σας απόρρητο στα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε τις στρατηγικές που περιγράψαμε παραπάνω και μοιραστείτε τους με άλλους - όσο περισσότερο αντιπαραβάλλουμε την παντοδύναμη επιτήρηση του Διαδικτύου, τόσο πιο πιθανό είναι να διατηρήσουμε την ιδιωτική μας ζωή και την ελευθερία του Διαδικτύου.
Ποια βήματα λαμβάνετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν παρακολουθείτε στο διαδίκτυο; Πιστεύετε ότι η ιδιωτική σας ζωή παραβιάζεται από εταιρείες και κυβερνήσεις; Ή μήπως αισθάνεστε ότι δεν αξίζει την προσπάθεια; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας παρακάτω!


 https://www.makeuseof.com

6 Λιγότερες Γνωστές Γωνίες του Βαθύ Ιστού που ίσως επιθυμείτε

6 Λιγότερες Γνωστές Γωνίες του Βαθύ Ιστού που ίσως επιθυμείτε


Ο βαθύς ιστός (επίσης γνωστός πιο αμαρτωλώς ως ο σκοτεινός ιστός) έχει κακή φήμη - μαύρες αγορές, ταυτότητες προς πώληση , τρομακτικές και τρομακτικές εικόνες, παράνομη πορνογραφία και σχεδόν όλα τα κακά πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε είναι διαθέσιμα εκεί. Αλλά υπάρχουν και κάποια πραγματικά σπουδαία πράγματα που μπορεί να θέλετε να ελέγξετε έξω.
Here's How Much Your Identity Could Be Worth on the Dark Web It's uncomfortable to think of yourself as a commodity, but all of your personal details, from name and address to bank account details, are worth something to online criminals. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Tor , το οποίο σας επιτρέπει να συνδέεστε ανώνυμα σε αυτούς τους ιστότοπους και να διατηρείτε τη σύνδεση σας ιδιωτική . Όσο δεν κάνετε τίποτα πολύ ευαίσθητο, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τους συμβιβασμένους κόμβους εξόδου , γι 'αυτό δείτε αυτές τις τοποθεσίες και απολαύστε!

Ο Σύλλογος Αναγνωστών της Jotunbane

jotunbanes-λέσχη ανάγνωσης

Ο Jotunbane περιγράφει τον συλλογισμό πίσω από τον ιστότοπό του ως εξής: "Έχω κουραστεί από τα βιβλία που φαινόταν σαν να έγιναν σε μια βιασύνη και από τότε που είχα την ικανότητα να κάνει κάτι γι 'αυτό, και εδώ είμαστε." Εν ολίγοις, Club σας επιτρέπει να κατεβάσετε βιβλία που έχουν καθαριστεί από τις αρχικές τους εκδόσεις ηλεκτρονικού βιβλίου.
Κατέβασα τον Neuromancer του William Gibson και έδωσα μια γρήγορη ματιά και σίγουρα φαίνεται καλύτερα από πολλά e-βιβλία που έχω διαβάσει, όπου οι λέξεις τρέχουν μαζί, υπάρχουν ανεξήγητα διαλείμματα σελίδων και άλλα περίεργα ζητήματα μορφοποίησης. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλα τα βιβλία του ιστότοπου, αλλά επειδή αυτό είναι σχεδόν όλο το σημείο, θα ήθελα να φανταστώ ότι όλα είναι παρόμοια υψηλής ποιότητας. Αν δεν καταχραστείτε το σύστημα, φαίνεται να είναι ένας καλός τρόπος για πρακτικές DRM σχετικά με την ελευθερία που είναι άθλιες. .
What Is DRM & Why Does It Exist If It's So Evil?

Φακός

Αν θέλετε ειδήσεις που σχετίζονται με το σκοτάδι, το Φακός είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το αποκτήσετε. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Bitcoin, Tor και σχετικά με την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου στο Διαδίκτυο γενικά. Πολλές ειδήσεις μπορούν να βρεθούν αλλού, αλλά ο Φακός έχει φέρει όλα μαζί κάτω από ένα banner για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ενθουσιώδεις web deep web.
 
φακός

Εκτός από τις ειδήσεις, υπάρχει επίσης ένα ενεργό φόρουμ στο οποίο μπορείτε να συζητήσετε οτιδήποτε από τις σκοτεινές ιστοσελίδες στο ναυτιλιακές πρακτικές-υπάρχουν τμήματα για άτομα που ψάχνουν για δουλειά ή επιχειρηματικό συνεργάτη, θέσεις για να αφήσουν σχόλια για πωλητές και συζητήσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια . Το τμήμα Σύνδεσμοι του φακού έχει επίσης έναν αριθμό χρήσιμων συνδέσμων, αν και όχι τόσο όσο το κρυφό Wiki ή άλλες σκοτεινές ιστοσελίδες καταλόγου ιστού .
 How to Find Active Onion Sites & Why You Might Want To Onion sites, so named because they end with ".onion", are hosted as Tor hidden services – a completely anonymous way to host websites.

Κρυφές απαντήσεις

Εάν έχετε μια ερώτηση, μπορείτε να πάρετε την απάντηση (ή τουλάχιστον μια σαρκαστική απάντηση) στις κρυφές απαντήσεις. Ως ένας μεγάλος χώρος φόρουμ, η ΗΑ φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή με άλλους ανθρώπους για να ανταλλάσσουν πληροφορίες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, από τα ναρκωτικά και το erotica έως την αμειβόμενη απασχόληση, τις κυβερνήσεις και το δίκαιο, τις γνώσεις και τις πληροφορίες.
 
κρυφές απαντήσεις

Ο ιστότοπος είναι εξαιρετικός αν θέλετε να βρείτε τις απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, αλλά είναι επίσης ένα συναρπαστικό μέρος για να εξερευνήσετε: στον βαθύ ιστό, οι άνθρωποι μπορούν να θέτουν τις ερωτήσεις που θέλουν και να λαμβάνουν τίμιες απαντήσεις, συχνά σε θέματα που δεν συζητούνται τον καθαρό ιστό. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα βρείτε όταν περιηγείστε σε κρυφές απαντήσεις, αλλά μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Στρατηγικό Δίκτυο Πληροφοριών

Σύμφωνα με την αρχική σελίδα, το SIN υπάρχει για να "παρέχει ευφυΐα, πόρους και εργαλεία για να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί σε καταστάσεις κρίσης οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. . . . Να είστε προετοιμασμένοι για την ημέρα που μπορεί να αντιμετωπίσετε απαγωγή, φυσική καταστροφή, ταραχές ή ακόμα και πόλεμο. "Ο ιστότοπος είναι ουσιαστικά ένας χώρος αποθήκευσης χρήσιμων πληροφοριών που θα μπορούσαν να καταστούν χρήσιμες σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών καταστάσεων.
 
sin-βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη περιέχει αρχεία για σχεδόν οτιδήποτε θέλετε: κρυπτογράφηση , ραδιόφωνο ζαμπόν, υποβρύχια καλώδια, γυμναστήριο, εγκληματολογική έρευνα, σιδηρουργία, οδήγηση απόπλου, ιστιοπλοΐα, κυνήγι και παγίδευση, δημιουργία καταφυγίων, θωράκιση σώματος, πώς να επιβιώσουν πτώση μέσω πάγου. . . Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει. Το τμήμα χαρτών παρέχει μια τεράστια ποσότητα δορυφορικών εικόνων και ο άτλας παρέχει αναφορές κατάστασης και έναν τόνο πληροφοριών για χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου νέα sites.
How Does Encryption Work, and Is It Really Safe?

AnonInbox

Το AnonInbox βασίστηκε στην ιδέα ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρέπει να είναι απόλυτα ιδιωτικό: "Αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, τότε χρησιμοποιήστε το Yahoo και το Gmail. Πιστεύουμε ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας ανήκει σε εσάς και μόνο εσείς και μπορούμε να σας παράσχουμε λύση [sic] για να πετύχετε αυτόν τον στόχο. "Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση το Tor, αλλά το AnonInbox είναι ένα από τα πιο σοβαρά ό, τι κάνουν.
anoninbox

Για ένα κόστος από 0,1 bitcoins ετησίως, έχετε αφιερωμένους εξυπηρετητές κρυφών διακομιστών Tor, εξερχόμενη κίνηση με firewall, κρυπτογραφημένους δίσκους, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, καθημερινά σβημένα αρχεία καταγραφής και ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην ασφάλεια. Παίρνετε επίσης 10GB αποθήκευσης. Πρόσβαση IMAP, POP3 και SMTP. πρόσβαση στο διαδίκτυο. και την ανταλλαγή απόψεων με άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογαριασμό για ό, τι θέλετε, αν διαπιστώσετε ότι το χρησιμοποιείτε για κάτι παράνομο , θα μπορούσε να τερματιστεί.
The Gmail Panopticon: The End of Privacy as We Know It?

Πώς θα πείτε στον κόσμο;

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον site που θα μπορούσε να σας καταλάβει για ώρες. . . ή να σας κάνει να κουνήσετε το κεφάλι σας και να χτυπήσετε το κουμπί πίσω αμέσως. Πώς θα πείτε στον κόσμο; είναι ένα μακρύ, πολύπλοκο αίνιγμα που συνδυάζει οπτικές και οπτικές ενδείξεις. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, είναι πολύ περίπλοκο.
7 Online Riddle Games to Keep You Glued to Your Computer Looking for some tough puzzles to crack?

 πώς-θα-πείτε

Τι σημαίνει? Είναι ένα μήνυμα προς την ανθρωπότητα; Μια φιλοσοφική πραγματεία; Μια εκτεταμένη μαθηματική άσκηση; Ή απλά μια δέσμη σχεδίων που ρίχνονται μαζί ως ένα πρακτικό αστείο; Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε.

Ξύστε την επιφάνεια

Όπως ίσως γνωρίζετε, ο βαθύς ιστός είναι απολύτως τεράστιος και υπάρχει ένα φαινομενικά άπειρο ποσό από εκεί έξω. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να το βρείτε. Αυτές οι έξι τοποθεσίες θα σας δώσουν μια διασκεδαστική εισαγωγή στο σκοτεινό ιστό και χρησιμοποιώντας το Tor, και ίσως να σας εμπνεύσουν ακόμη και να γίνετε ένας σκοτεινός διαδικτυακός spelunker στον ελεύθερο χρόνο σας.
Ποιες είναι οι αγαπημένες σας τοποθεσίες web; Τι έχετε βρει στα ταξίδια σας που είναι ενδιαφέρον, μοναδικά ή περίεργα; Μοιραστείτε τα αγαπημένα σας παρακάτω - Θα θέλαμε όλοι να τους ακούσουμε!


www.makeuseof.com

Οι καλύτεροι δικτυακοί τόποι Dark Web που δεν θα βρείτε στο Google

Οι καλύτεροι δικτυακοί τόποι Dark Web που δεν θα βρείτε στο Google


Έχετε ακούσει για αυτό πριν. Είστε πιθανώς περίεργοι για το τι είναι. Αλλά οι πιθανότητες είναι, είστε ακόμα στην άκρη για το όλο θέμα.
Μιλάμε για τον σκοτεινό ιστό - το μυστηριώδες μέρος του διαδικτύου που δεν είναι για όλους. Τουλάχιστον, αυτό πιθανότατα έχετε ακούσει.
Υπάρχουν πολλές φήμες για το τι είναι και γιατί οι άνθρωποι πηγαίνουν στον σκοτεινό ιστό. Ωστόσο, αξίζει να μάθουμε κάτι ή δύο για αυτό. Ποιος ξέρει, ίσως θα βρείτε ακόμη και κάποιες από τις νέες αγαπημένες σας τοποθεσίες εκεί. Περάστε γύρω και θα μοιραστώ μερικές από τις δροσερές ιστοσελίδες που έχουμε ανακαλύψει στις κρυφές γωνιές του σκοτεινού ιστού.

Dark Web vs. Deep Web

Πριν μάθετε τι ακριβώς είναι ο σκοτεινός ιστός, είναι σημαντικό να ξέρετε τι το κάνει διαφορετικό από τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον βαθύ ιστό .
Έχουμε μιλήσει για το deep web και γιατί είναι σημαντικό το 's πριν. Με λίγα λόγια, ο βαθύς ιστός και ο σκούρος ιστός είναι δύο όροι που συγχέονται συχνά μεταξύ τους. Όταν στην πραγματικότητα ο βαθύς ιστός αναφέρεται σε οτιδήποτε στον ιστό που δεν μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον λογαριασμό σας στο Gmail, τα άμεσα μηνύματα σε κοινωνικά δίκτυα και ακόμα και τις φωτογραφίες σας στο Facebook που έχετε χαρακτηρίσει "ιδιωτικές".
What Is the Deep Web? Ο σκοτεινός ιστός, ωστόσο, είναι απλά ένα υποτομέας του βαθιού ιστού. Δυστυχώς, ο σκοτεινός ιστός είναι υπεύθυνος για την κακή φήμη που έχει ο βαθύς ιστός. Οι μαύρες αγορές που πωλούν παράνομες ουσίες, ζωηρές εικόνες και ακόμη και νέες ταυτότητες προς πώληση - σχεδόν κάθε παράνομο πράγμα μπορεί να βρεθεί εκεί.
Ταυτόχρονα, ο σκοτεινός ιστός αξίζει να εξερευνήσετε (με προσοχή). Απλά πρέπει να ξέρετε τι κάνετε.

Πριν κανετε εισοδο στο σκοτεινό ιστό

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στους ιστότοπους που δεν είναι διαθέσιμοι στο λεγόμενο επιφανειακό ιστό, θα χρειαστεί να έχετε δύο βασικά πράγματα έτοιμα: ένα πρόγραμμα περιήγησης VPN και Tor .
Συνιστούμε θερμά να προστατεύετε τον εαυτό σας με ένα VPN πριν μπείτε στο σκοτεινό ιστό. Για την ασφάλειά σας, εκτελέστε πρώτα το VPN σας και μόλις ξεκινήσετε μια σύνδεση ξεκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor.
CyberGhost vs. TunnelBear: Which VPN Is Better for You?
Δεν γνωρίζετε ποιο VPN είναι το καλύτερο για εσάς ; Υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω, δωρεάν και πληρωμένες, αλλά η επιλογή μας είναι ExpressVPN η οποία έρχεται με την υποστήριξη του Tor και τρεις δωρεάν μήνες.
The Best VPN Services The Best VPN Services We've compiled a list of what we consider to be the best Virtual Private Network (VPN) service providers, grouped by premium, free, and torrent-friendly. Τώρα, πάρτε τον εαυτό σας το πρόγραμμα περιήγησης Tor . Πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιήγησης που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους στο δίκτυο .onion και εκεί θα βρείτε τους σκοτεινούς ιστότοπους.
Παρόλο που το VPN και ο Tor είναι αρκετά ισχυροί και πρέπει να είναι αρκετοί για να σας κρατήσουν ασφαλείς κατά την περιήγηση στο σκοτεινό ιστό, δεν θα πειράξει να λάβετε περισσότερες προφυλάξεις. Απενεργοποιήστε το JavaScript, κλείστε όλο το λογισμικό σας ενώ βρίσκεστε στο σκοτεινό ιστό και καλύψτε την κάμερα.
Για αρχάριους σκοτεινούς χρήστες του διαδικτύου, συνιστούμε μια μικρή επιπλέον ανάγνωση για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα περιήγησης και πώς να παραμείνει ασφαλής κατά τη χρήση του Tor .
5 Ways to Stay Safe From Bad Tor Exit Nodes 5 Ways to Stay Safe From Bad Tor Exit Nodes Tor is one of the most powerful tools for protecting online privacy, but a recent experiment proved that this power comes with limitations.

Σημείωση προσοχής: Κάντε κλικ με προσοχή

Πριν προχωρήσετε στις τοποθεσίες του σκοτεινού ιστού, υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου. Κατά την περιήγηση στο βαθύ ιστό, προσέξτε τι κάνετε κλικ. Ακόμα και κάτι τόσο αθώο όσο η ανάγνωση των περιγραφών ορισμένων ιστότοπων μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα. Περιηγηθείτε με σκοπό και μην δώσετε την περιέργειά σας εδώ.

1. Το κρυφό Wiki

Dark Web Sites - Το Κρυφό Wiki
 

URL onion: http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page
 
Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το πρόγραμμα περιήγησης Tor, δεν θα σας οδηγήσει σε συγκεκριμένους ιστότοπους .onion. Το Tor simple παρέχει ασφαλέστερο (κρυπτογραφημένο) τρόπο πρόσβασης στον κανονικό ιστό. Για να μεταβείτε σε ένα site .onion, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει και η θέση του. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βρείτε ενεργές τοποθεσίες .onion . Ένας από αυτούς χρησιμοποιεί έναν κατάλογο ιστότοπων, όπως το κρυφό Wiki.
How to Find Active Onion Sites & Why You Might Want To How to Find Active Onion Sites & Why You Might Want To Onion sites, so named because they end with ".onion", are hosted as Tor hidden services – a completely anonymous way to host websites. Ο σκοτεινός ιστός θα σας υπενθυμίσει τις παλιές ημέρες του Διαδικτύου. Μπορείτε να περιηγηθείτε στον δρόμο γύρω από αυτό χρησιμοποιώντας πολυάριθμους δείκτες τοποθεσιών. Το κρυφό Wiki είναι ένα από αυτά. Εδώ θα βρείτε μια ποικιλία συνδέσμων σε διαφορετικές πηγές στο σκοτεινό ιστό. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι ότι είναι επιλεγμένο από την κοινότητα, οπότε μην παίρνετε ό, τι βλέπετε και διαβάζετε εκεί στην καρδιά.
Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό: Το κρυφό Wiki είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης τόσο για νέους αρχαίους νέους ιστούς όσο και για προχωρημένους χρήστες.


Dark Web Sites - Sci-Hub
 
URL onion: http://scihub22266oqcxt.onion/
 
Το Sci-Hub είναι μια πλατφόρμα με αποστολή να απελευθερώνει επιστημονικές γνώσεις από όλο τον κόσμο. Στο Sci-Hub θα βρείτε περίπου 50 εκατομμύρια ερευνητικά τεύχη στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση δωρεάν. Ιδρύθηκε το 2011 από την Alexandra Elbakyan από το Καζακστάν.
Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν ένα ίδρυμα ή ένα άτομο δεν διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις συλλογικές επιστημονικές γνώσεις του κόσμου. Ποιος ξέρει, ίσως κάποια μέρα αυτός ο πόρος θα βοηθήσει να τερματιστούν οι ασθένειες, η ξηρασία και η πείνα. Εάν δεν το έχει ήδη κάνει.
Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό: Είστε λάτρης της επιστήμης; Ή έχετε ψάξει για κάποιες πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την έρευνά σας; Ή ίσως απλά πιστεύετε ότι η γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη και προσιτή σε όλους. Το Sci-Hub ίσως είναι το μέρος για εσάς τότε.

3. Blockchain για Bitcoins

Dark Web Sites - Blockchain για Bitcoins
 
URL onion: https://blockchainbdgpzk.onion/
 
Αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί το Bitcoin λειτουργεί το ή δεν είστε κάτοχος κρυπτογραφίας, μη διστάσετε να το παρακάμψετε. Αλλά για όσους ενδιαφέρονται, ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά πορτοφόλια Bitcoin έχει μια διεύθυνση .onion (και μάλιστα έχει πιστοποίηση HTTPS γι 'αυτό).
How Does Bitcoin Work? Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε: Εάν για κάποιο λόγο θέλετε να κρατήσετε τους Bitcoins σας ανώνυμα, αυτό είναι το μέρος για εσάς.

4. SoylentNews

Ιστοσελίδες σκοτεινού ιστού - SoylentNews
 
URL onion: http://7rmath4ro2of2a42.onion/
 
Το SoylentNews είναι ένα site συγκεντρωτικών ειδήσεων όπου μπορείτε όχι μόνο να διαβάζετε αλλά και να συζητάτε θέματα ειδήσεων για την επιστήμη, την πολιτική, την τεχνολογία και αλλού. Ο ιστότοπος διοικείται από εθελοντές και είναι πολύ κοινώς καθοδηγούμενο από την κοινότητα. Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν και να μετριάσουν τις ιστορίες και τις αναρτήσεις.
Το SoylentNews στοχεύει να προσφέρει μια πλατφόρμα για να βρει νέα και να συζητήσει ελεύθερα τα σχετικά θέματα, χωρίς λογοκρισία. Αναφέρουν επίσης ότι προστατεύουν την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία του λόγου ως κύριους στόχους τους.
Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό: Μπορεί να βρείτε αυτό το site χρήσιμο και αναζωογονητικό εάν αισθάνεστε ότι είστε κουρασμένοι από τα mainstream media.

5. ProPublica

Ιστοσελίδες σκοτεινού ιστού - ProPublica
 
URL onion: https://www.propub3r6espa33w.onion/
 
Η ProPublica είναι ίσως η πρώτη μεγάλη πύλη ειδήσεων που ξεκίνησε μια σκοτεινή έκδοση ιστού του ιστοτόπου τους το 2016.
Η ProPublica είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδήσεων ο οποίος στοχεύει να "εκθέσει τις καταχρήσεις εξουσίας και τις προδοσίες της δημόσιας εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις και άλλα ιδρύματα, χρησιμοποιώντας την ηθική δύναμη της ερευνητικής δημοσιογραφίας." Γιατί είναι στο σκοτεινό δίκτυο; Σύμφωνα με την ProPublica, ο κύριος λόγος είναι να παρέχουν στους αναγνώστες τους έναν πιο ανώνυμο τρόπο περιήγησης στον ιστότοπο.
Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε: Εάν έχετε ήδη διαβάσει την ProPublica ή ενδιαφέρεστε για τη δημοσιογραφική έρευνα, ίσως θελήσετε να ελέγξετε το podcast τους σχετικά με το γιατί μπήκαν στο σκοτεινό ιστό και πώς μπορούν να επωφεληθούν οι αναγνώστες.

Ακόμα φοβισμένος από το σκοτεινό ιστό;

Ο σκοτεινός ιστός δεν είναι κατ 'ανάγκην ένας σκιερός τόπος που είναι ραγισμένος. Με ορισμένες προφυλάξεις και όσο γνωρίζετε πού πηγαίνετε και τι ψάχνετε, μπορείτε να απολαύσετε τόσο το περιεχόμενο όσο και την ανωνυμία που προσφέρει ο σκοτεινό ιστό στους χρήστες του.
Εάν αισθάνεστε ότι είστε επάνω για να εξερευνήσετε το σκοτεινό ιστό λίγο περισσότερο, φροντίστε να ελέγξετε περισσότερες γωνίες του "κρυμμένου διαδικτύου" που ίσως σας αρέσουν .
6 Little-Known Corners Of The Deep Web You Might Actually Like 6 Little-Known Corners Of The Deep Web You Might Actually Like The deep web has a bad reputation—just about every bad thing you can think of is available there.


Ερωτησεις – Απαντησεις #3 για το Dark Web – Deep Web

Ερωτησεις – Απαντησεις # 3 για το Dark Web – Deep Web 3 τρόποι για να ανακτήσετε τον hack αρισμενο λογαριασμό στο Facebook ...