Εγκατάσταση Kali Linux - Το λειτουργικό των Hacker

Εγκατάσταση Kali Linux - Το λειτουργικό των Hacker



Το Linux με το όνομα της θεάς Κάλι είναι μια διανομή Linux προσανατολισμένη στον έλεγχο ευπάθειας δικτύων και υπολογιστικών συστημάτων.
Προέρχεται από την ομάδα που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν το BackTrack Linux, βασίζεται στο Debian και χρηματοδοτείται από την Offensive Security
Έρχεται με εγκατεστημένα μια σειρά από εργαλεία για ελέγχους και δοκιμαστικές επιθέσεις σε δίκτυα και servers.
Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
1. Με το να εγκαταστήσεις το Kali Linux στον υπολογιστή σου δεν έγινες χάκερ…  ένας πραγματικός hacker κάνει τη “δουλειά” του ακόμα και με windows XP… 
2. Οι επιθέσεις σε δίκτυα και servers τρίτων είναι σοβαρά ποινικά αδικήματα και πολλοί έχουν βρεθεί στη φυλακή. 
Το Kali περιέχει πολύ χρήσιμα εργαλεία για να κάνουμε έλεγχο στην ασφάλεια του δικού μας δικτύου και να διορθώσουμε πιθανά τρωτά σημεία του. Οπότε μην τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε δοκιμές πάνω σε άλλους γιατί μπορεί να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. 
Μην ξεχνάτε ποτέ πως ειδικά οι μεγάλες εταιρίες έχουν administrators που οι γνώσεις και η εμπειρία τους ξεπερνά κατά πολύ τη δική σας. Επίσης όλα αφήνουν ίχνη και ψηφιακά αποτυπώματα… 
Στο youtube μπορείτε να βρείτε πολλά βίντεο με οδηγίες για τη χρήση προγραμμάτων του Kali ακόμα και στα ελληνικά. Τα περισσότερα από αυτά είτε είναι μπούρδες είτε μπορούν να σας οδηγήσουν σε μπλεξίματα…


Στον συγκεκριμένο οδηγό θα ασχοληθούμε αποκλειστικά την εγκατάσταση Kali Linux.
Για τη χρήση των εργαλείων που περιλαμβάνει η διανομή και αφορούν την ηλεκτρονική ασφάλεια, θα φτιάξουμε ξεχωριστούς οδηγούς κατά περίπτωση.
Επίσης, να σας προειδοποιήσουμε πως ορισμένα από τα εργαλεία του Kali Linux που αφορούν την ασύρματη δικτύωση, απαιτούν ασύρματες κάρτες δικτύου με συγκεκριμένα chipset. Δείτε εδώ σχετικά.

Είναι η εγκατάσταση Kali Linux για καθημερινή χρήση?

Σε αντίθεση με όλες τις διανομές linux , μία εγκατάσταση Kali Linux δεν είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση, πχ για πλοήγηση στο Internet, ταινίες κλπ.


Το Kali Linux πρόκειται για ένα πανίσχυρο εργαλείο για πολύ συγκεκριμένες εργασίες που αφορούν την ηλεκτρονική ασφάλεια.
Το να το χρησιμοποιούμε για καθημερινές εργασίες στον υπολογιστή είναι σαν να οδηγήσουμε μια μπουλντόζα για να πάμε σε μια φιλική επίσκεψη.

Με άλλα λόγια, γίνεται, αλλά δεν έχει νόημα. Πρακτικά, οποιαδήποτε άλλη διανομή Linux είναι καλύτερη τις καθημερινές μας εργασίες.


 Το Kali Linux είναι ο διάδοχος του BackTrack Linux. Όπως και ο προκάτοχός του, είναι μία διανομή αφιερωμένη στην ηλεκτρονική ασφάλεια, η οποία περιέχει ορισμένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν hackers και ερευνητές ασφαλείας διεθνώς. Στον οδηγό αυτό θα δούμε αναλυτικά την εγκατάσταση Kali Linux, για κάθε νόμιμη χρήση.

Οι επιλογές για την εγκατάσταση Kali Linux

Ακριβώς λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης διανομής, έχουμε τρεις επιλογές για την εγκατάσταση Kali Linux.

Χρήση του Live DVD/USB του Kali Linux

Η πρώτη από τις επιλογές, δεν περιλαμβάνει καν την εγκατάσταση Kali Linux. Ουσιαστικά θα χρησιμοποιήσουμε τη διανομή αποκλειστικά μέσα από το Live περιβάλλον.


Αρκεί να μπούμε στη σελίδα http://www.kali.org/downloads/ και να κατεβάσουμε το 32 ή το 64bit ISO. Μπορούμε να κάνουμε Download μέσω του Browser (ISO) ή μέσω ενός προγράμματος BitTorent (Torrent).


Τα ARMEL και ARMHF images δεν μας απασχολούν, αφορούν ειδικές συσκευές με επεξεργαστές ARM, όχι τους συμβατικούς υπολογιστές, laptop ή desktop.
Αφού κατεβάσουμε το ISO, μπορούμε να το γράψουμε σε DVD μέσα από τα Windows. Εναλλακτικά, μπορούμε να το γράψουμε σε φλασάκι USB.



Τέλος, ρυθμίζουμε το BIOS του υπολογιστή να κάνει Boot από το κατάλληλο μέσον, DVD ή USB...

Εκκίνηση Live περιβάλλοντος από DVD/USB χωρίς Persistence
Στο παράδειγμα χρησιμοποιούμε την 64bit έκδοση του Kali Linux. Αρκεί να επιλέξουμε το Live (amd64).



Σε λίγα δευτερόλεπτα, φορτώνεται το Live περιβάλλον του Kali Linux.


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά όλα τα εργαλεία, σαν να είχαμε κάνει την εγκατάσταση Kali Linux στον υπολογιστή μας.
Όμως, επειδή βρισκόμαστε σε Live περιβάλλον, οποιαδήποτε αλλαγή κάνουμε στις ρυθμίσεις ή όποιο αρχείο αποθηκεύσουμε, θα χαθεί στο επόμενο restart.
Ένας τρόπος να ξεπεράσουμε αυτόν τον περιορισμό, είναι να κάνουμε κλικ στο Places και να κάνουμε mount ένα από τα partition στο δίσκο του υπολογιστή - στο παράδειγμα έχει μόνο ένα partition των 64GB - για να αποθηκεύσουμε εκεί τυχών αρχεία.

Εκκίνηση Live περιβάλλοντος από USB με Persistence
Το Kali Linux μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε Persistence στο USB, που σημαίνει πως ξεκινώντας το Live περιβάλλον, οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές που θα κάνουμε θα μείνουν αποθηκευμένες στο USB.


Όμως για να είναι δυνατόν αυτό, θα χρειαστεί να ετοιμάσουμε το USB με διαφορετικό τρόπο, όχι να το δημιουργήσουμε με το Rufus ή άλλο σχετικό πρόγραμμα.
Για την αναλυτική διαδικασία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί μέσα από οποιαδήποτε διανομή linux, δείτε εδώ.

Έτοιμη εγκατάσταση Kali Linux σε VMware Virtual Machine

Αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε συχνά το Kali Linux, μακράν ο καλύτερος τρόπος είναι να κατεβάσουμε μία από τις έτοιμες VMware Virtual Machines που έχουν ετοιμάσει οι δημιουργοί του Kali Linux, Offensife Security.


Για να αξιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη Virtual Machine θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε τον δωρεάν VMware Player.


Το μόνο που περιλαμβάνει αυτή η μέθοδος για την εγκατάσταση Kali Linux είναι να αποσυμπιέσουμε το αρχείο τύπου .7z της Virtual Machine, χρησιμοποιώντας το 7zip (ή όποιο άλλο πρόγραμμα της επιλογής μας υποστηρίζει αρχεία .7z)


Αφού ολοκληρωθεί η αποσυμπίεση, και εφόσον έχουμε εγκατεστημένο το VMware Player, αρκεί να τρέξουμε το αρχείο με τύπο "VMware virtual machine configuration".


O VMware player θα μας εμφανίσει ένα παράθυρο, στο οποίο επιλέγουμε "I copied it".







Θα εμφανίσει επίσης ένα παράθυρο σχετικό με την ύπαρξη update για τα VMware Tools, το οποίο θα αγνοήσουμε, κάνοντας κλικ στο "Remind Me Later".


Πλέον ξεκινάει μια κανονική εγκατάσταση Kali Linux, όχι ένα Live περιβάλλον. Ό,τι αλλαγές κάνουμε, θα αποθηκευτούν στη Virtual Machine.


Στην οθόνη του login επιλέγουμε τη μοναδική επιλογή "Other"...


και κάνουμε login με τα εξής στοιχεία:
username: root
password: toor


Πλέον έχουμε κανονική πρόσβαση στο περιβάλλον.


Το τελευταίο που χρειάζεται να κάνουμε στην εγκατάσταση Kali Linux με Virtual Machine, εφόσον μας ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της ασύρματης δικτύωσης, είναι να συνδέσουμε την συμβατή κάρτα δικτύου στη Virtual Machine.
Αν είχαμε ήδη συνδεδεμένη την κάρτα δικτύου κατά το ξεκίνημα της Virtual Machine, κατά την έναρξη θα μας έβγαλε το παρακάτω μήνυμα για την δεύτερη κάρτα δικτύου.


Αρκεί να πάμε στο Player -> Removable Devices, να επιλέξουμε την κάρτα...


...και να επιλέξουμε το Connect (Disconnect from host).


Σε λίγα δευτερόλεπτα, βλέπουμε κανονικά τα ασύρματα δίκτυα μέσα από την εγκατάσταση Kali Linux.

Εγκατάσταση Kali Linux σε Partition του υπολογιστή

Αυτή είναι η επιλογή που δεν προτείνουμε: να κάνουμε μια πλήρη εγκατάσταση του Kali Linux σαν λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή μας, παράλληλα με τα Windows.
Αν όμως θέλετε να έχετε έτσι το Kali Linux ντε και καλά, ποιοι είμαστε για να σας εμποδίσουμε? Επιπλέον, είναι η ευκολότερη μέθοδος για να έχουμε την εγκατάσταση Kali Linux στα Ελληνικά.
(αν και όποιος θέλει να γίνει ερευνητής ασφαλείας ή hacker και δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά, δύσκολα θα φτάσει πολύ μακριά)
Ουσιαστικά ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το Live DVD ή USB που είδαμε παραπάνω, μόνο που στην αρχική οθόνη πηγαίνουμε στο "Install".


Επιλέγουμε τα Ελληνικά.


Το σύστημα μας προειδοποιεί πως η Ελληνική μετάφραση πιθανώς να μην είναι πλήρης. Το αποδεχόμαστε με "Ναι".


Κρατάμε τις προεπιλογές για την τοποθεσία...


... και τη διάταξη πληκτρολογίου.


Αν θέλουμε, αλλάζουμε το συνδυασμό για την αλλαγή γλώσσας από το προεπιλεγμένο Alt+Shift.


Στο όνομα του υπολογιστή βάζουμε ό,τι θέλουμε, αρκεί να μην έχει κενά ή σημεία στίξης και να είναι μοναδικό στο τοπικό δίκτυο.


Στον τομέα δικτύου γράφουμε "WORKGROUP", που είναι ο προεπιλεγμένος τομέας δικτύου που χρησιμοποιούν τα Windows.


Δημιουργούμε έναν ισχυρό κωδικό για τον χρήστη root, που αμέσως μετά θα μας ζητηθεί να τον ξαναγράψουμε για επιβεβαίωση.


Εδώ είναι το σημαντικότερο κομμάτι σε όλη την εγκατάσταση Kali Linux: η διαχείριση των Partitions.
Σε περίπτωση που θέλουμε να κρατήσουμε τα Windows και να μην διαγραφεί όλο το περιεχόμενο του δίσκου, επιλέγουμε "Διαχείριση με το χέρι".


Πατάμε Enter στο partition με το σύστημα NTFS...


...και στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε τον Επαναπροσδιορισμό μεγέθους της κατάτμησης.


Το σύστημα μας προειδοποιεί πως πρέπει να έχουμε αποθηκεύσει προηγούμενες αλλαγές στο δίσκο για να προχωρήσει. Επιλέγουμε "Ναι".


Γράφουμε το νέο μέγεθος που θέλουμε να είναι το NTFS partition. Στο παράδειγμα αφήσαμε 14,4GB για την εγκατάσταση Kali Linux, ορίζοντας το partition στα 50GB.


Πλέον, έχοντας ελεύθερο χώρο, επιστρέφουμε στην "Καθοδηγούμενη διαμέριση".


Έχει εμφανιστεί μια νέα επιλογή, "Χρήση του μεγαλύτερου συνεχούς ελεύθερου χώρου". Την επιλέγουμε.


Μπορούμε να έχουμε ξεχωριστό partition για το /home, αλλά αφού δεν θα χρησιμοποιούμε την εγκατάσταση Kali Linux σαν μια πλήρη διανομή, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.


Το σύστημα μας δείχνει πως θα είναι τα partition. Αν είμαστε ευχαριστημένοι, επιλέγουμε ολοκλήρωση της διαμέρισης.


Επιβεβαιώνουμε τις αλλαγές επιλέγοντας το "Ναι"...


Από εδώ και μπρος στο μεγαλύτερο μέρος η εγκατάσταση είναι πλέον αυτόματη.


Απλά σε ένα σημείο θα ερωτηθούμε αν θέλουμε να κατεβάσουμε τα τελευταία αρχεία από τα mirrors του Kali Linux. Επιλέγουμε "Ναι".


Εφόσον δεν χρησιμοποιούμε proxy server, αφήνουμε κενό τo πεδίο στη ρύθμιση του Διαχειριστή πακέτων.


Η εγκατάσταση Kali Linux ολοκληρώνεται με το κατέβασμα πακέτων από το mirror.


Στο τελευταίο βήμα, επιλέγουμε το GRUB να αποθηκευτεί στο Master Boot Record.


Η εγκατάσταση Kali Linux έχει πλέον ολοκληρωθεί. Αφαιρούμε το DVD ή το USB της εγκατάστασης και επιλέγουμε "Συνέχεια" για να κάνει ο υπολογιστής μας επανεκκίνηση.


Στην επόμενη εκκίνηση, μας υποδέχεται η οθόνη του GRUB για την επιλογή λειτουργικού συστήματος.


Αυτή τη φορά, η οθόνη για τη σύνδεση είναι στα Ελληνικά. Επιλέγουμε "Άλλος" και συνδεόμαστε ως root με το password που δημιουργήσαμε κατά την εγκατάσταση.


Επίσης στα Ελληνικά είναι τα μενού. Όμως όλα τα εργαλεία που αφορούν την ηλεκτρονική ασφάλεια είναι στα Αγγλικά.

Εγκατάσταση των αγαπημένων σας Hacking Tools

Ορισμένες εκδόσεις του Kali σε minimal εκδώσεις, προτιμούν να μην έχουν προεγκατεστημένα εκατοντάδες εργαλεία hacking. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα αγαπημένα σας εργαλεία με χειροκίνητο τρόπο. Τα είδη των εργαλείων που χρησιμοποιούμε ποικίλλουν ανάλογα με το σύνολο δεξιοτήτων και τους τομείς στους οποίους έχουμε εμπειρία, αλλά παρακάτω σας παραθέτω μερικά δημοφιλή εργαλεία hacking.
  • Aircrack-ng: Wireless WEP/WPA cracking utilities.
  • BeEF: Browser exploitation framework via web applications.
  • Burp Suite: Graphical application designed for web application security.
  • Hydra: Login password brute-forcing utility.
  • Nikto: Web server security scanner.
  • Maltego: Open-source forensics and intelligence gathering.
  • Nmap: Port scanner and network mapper.
  • Wireshark: Graphical application for network traffic analysis.
Αυτά τα εργαλεία μπορούν να εγκατασταθούν χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή.



apt install maltego metasploit-framework burpsuite wireshark aircrack-ng hydra nmap beef-xss nikto



Εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του Tor

Ο Tor είναι διαθέσιμος στα αποθετήρια του Kali, αλλά το λογισμικό ανωνυμίας θα πρέπει να αποκτηθεί απευθείας από την πηγή (torproject.org). Επιπλέον, η έκδοση Tor στο Kali, δεν διατηρείται με αξιοπιστία ή δεν ενημερώνεται αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε κρίσιμες ενημερώσεις σταθερότητας και ασφάλειας.
Προσθέστε τα αποθετήρια Tor στη λίστα αποθετηρίων APT, με την παρακάτω εντολή.
 






echo 'deb https://deb.torproject.o/torproject.org stretch main


deb-src https://deb.torproject.org/torproject.org stretch main' > /etc/apt/sources.list.d/tor.list






Στη συνέχεια, κατεβάστε το κλειδί υπογραφής των πακέτων του Tor Project και εισαγάγετε το κλειδί APT.
 




wget -O- 'https://pgp.mit.edu/pks/lookup?op=get&search=0xA3C4F0F979CAA22CDBA8F512EE8CBC9E886DDD89' | sudo apt-key add -








Θα δείτε την έξοδο «OK» όταν το κλειδί υπογραφής έχει προστεθεί στη λίστα σας. Στη συνέχεια, ενημερώστε το APT χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή apt.




apt update
1 apt update


Εγκαταστήστε τον Tor χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή και τελειώσατε.


apt install tor deb.torproject.org-keyring

1 apt install tor deb.torproject.org-keyring


Ρυθμίστε την κοινή χρήση αρχείων με συγχρονισμό

Το Syncthing 2, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Jakob Borg, είναι μια εναλλακτική λύση για το Dropbox.
Ως pentester, η μεταφορά των αρχείων καταγραφής πληκτρολογίου, των στιγμιότυπων οθόνης, των εγγραφών κάμερας web και των ευάλωτων αρχείων μεταξύ των VPS και των τοπικών μηχανών Kali, μπορεί να είναι μια απογοητευτική εργασία. Το Syncthing, καθιστά την ασφαλή κοινή χρήση αρχείων εντελώς ανώδυνη.

Εγκατάσταση του Code Editor

Ο Atom είναι ένας ελεύθερος επεξεργαστής κειμένου, ανοιχτού κώδικα και πλούσιος σε λειτουργίες.
Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν την ικανότητα να μοιράζεστε τον κώδικα σας σε πραγματικό χρόνο και τη δυνατότητα εγκατάστασης πακέτων που βελτιώνουν περαιτέρω την ευελιξία του Atom. Άλλοι αξιόλογοι επεξεργαστές κώδικα περιλαμβάνουν τους Geany και Gedit.
Για να εγκαταστήσετε τον Atom, κατευθυνθείτε στον ιστότοπό τους και κάντε λήψη του αρχείου. Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα τερματικό και εγκαταστήστε τις απαιτούμενες εξαρτήσεις, χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή apt.


apt install gvfs gvfs-common gvfs-daemons gvfs-libs gconf-service gconf2 gconf2-common gvfs-bin psmisc


Τέλος, χρησιμοποιήστε το dpkg, έναν διαχειριστή πακέτων γραμμής εντολών, με το όρισμα install (-i).


dpkg -i ~/Downloads/atom-amd64.deb


1 dpkg -i ~/Downloads/atom-amd64.deb


Όταν γίνει αυτό, το Atom θα είναι διαθέσιμο στο μενού Εφαρμογές.

Κλωνοποίηση του Rubber Ducky Encoder

Το USB Rubber Ducky είναι το περίφημο εργαλείο που παρεμβαίνει στο πληκτρολόγιο του θύματος. Η παραμετροποίησή του είναι εύκολη και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Git για να κλωνοποιήσουμε το αποθετήριο USB Rubber Ducky και να ετοιμάσουμε το payload μας σε τοπικό επίπεδο.


git clone https://github.com/hak5darren/USB-Rubber-

Ducky


1
git clone https://github.com/hak5darren/USB-Rubber-Ducky



Στη συνέχεια, αλλάξτε (cd) στον κατάλογο USB-Rubber-Ducky / Encoder / και χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή java για να ξεκινήσετε την κωδικοποίηση ducky payloads χωρίς ιστοσελίδες τρίτων.
cd USB-Rubber-Ducky/Encoder/java -jar encoder.jar -i input_payload.txt -o inject.bin




1
2
cd USB-Rubber-Ducky/Encoder/
java -jar encoder.jar -i input_payload.txt -o inject.bin


https://www.pcsteps.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερωτησεις – Απαντησεις #3 για το Dark Web – Deep Web

Ερωτησεις – Απαντησεις # 3 για το Dark Web – Deep Web 3 τρόποι για να ανακτήσετε τον hack αρισμενο λογαριασμό στο Facebook ...