Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ποιο είναι το κρυφό Wiki; Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυφό Wiki

Ποιο είναι το κρυφό Wiki;


Για πολλούς που δεν γνωρίζουν, ο βαθύς ιστός είναι ένα τεράστιο τμήμα του παγκόσμιου ιστού που δεν είναι προσβάσιμο μέσω τακτικών ερωτημάτων μέσω του yahoo, google ή άλλων μηχανών αναζήτησης.
Κάνοντας μια online αναζήτηση αυτές τις μέρες μπορεί να συγκριθεί με το τράβηγμα ενός διχτυού στην επιφάνεια της θάλασσας. Παρόλο που ένα μεγάλο ποσό μπορεί ενδεχομένως να συλληφθεί σε αυτό το δίχτυ, υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες που είναι βαθιές και για το λόγο αυτό θα χαθεί.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι: Η πλειοψηφία των πληροφοριών του Διαδικτύου είναι στην πραγματικότητα κρυμμένη πολύ κάτω από δυναμικά δημιουργούμενους ιστότοπους και οι τακτικές μηχανές αναζήτησης όπως το Google δεν θα το εντοπίσουν ποτέ.
Ακολουθούν μερικά στοιχεία για το Deep Web:
  • Οι γενικές πληροφορίες του κοινού για το βαθύ Web είναι στην πραγματικότητα 400 έως 500 φορές μεγαλύτερες σε σύγκριση με τις γενικά χαρακτηρισμένες ως Παγκόσμιος Ιστός
  • Το βαθύ Web αποτελείται από 6.500 terabytes των πληροφοριών σε σύγκριση με 20 terabytes των πληροφοριών που είναι προσβάσιμα στον επιφανειακό ιστό
  • Ο βαθύς Ιστός αποτελείται από στενά 550 δισεκατομμύρια μοναδικά αρχεία και έγγραφα, σε αντίθεση με το 1 δισεκατομμύριο από τον ιστό της επιφάνειας
  • Υπάρχουν πολλές περισσότερες από 200.000 βαθιές τοποθεσίες στο Διαδίκτυο σήμερα
  • Οι 60 από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες σε βάθος αποτελούνται από 750 terabytes δεδομένων - αρκετά από μόνα τους για να ξεπεράσουν το μέγεθος του δημόσιου ιστό κατά 40 φορές
  • Ο βαθύς ιστός είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος αναπτυσσόμενος τομέας νέων πληροφοριών στο Διαδίκτυο
  • Οι βαθιές τοποθεσίες Web είναι συνήθως στενότερες, μαζί με πολύ μεγαλύτερο υλικό περιεχομένου, σε σύγκριση με τις κανονικές επιφάνειες
  • Το υλικό συνολικής ποιότητας περιεχομένου από το βαθύ Web είναι 1.000 έως 2.000 φορές καλύτερο από αυτό του επιφανειακού Ιστού
  • Το υλικό Deep Web είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε πληροφορία που χρειάζεστε
  • Πολύ περισσότερο από το 50 τοις εκατό του βαθμού περιεχομένου Ιστού βρίσκεται σε καταλόγους συγκεκριμένων θεμάτων

Ένα πλήρες 95% από το βαθύ Web είναι διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες - δεν υπόκεινται τελικά σε χρεώσεις ή συνδρομές.
Αυτό που είναι τοποθετημένο κάτω από την επιφάνεια είναι στην πραγματικότητα ποιος είναι ποιος από τους διαδικτυακούς χάκερς, τους ερευνητές, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους συναγωνιστές, τους αναρχικούς, τους επαναστάτες, τους αξιωματικούς των Αρχών, τους τρομοκράτες, τους διαφωτιστές, τους απαγωγείς κλπ. Βασικά το κόμμα πηγαίνει πάνω σε όλο το ηθικό φάσμα.
Θεωρώ ότι αυτό το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως ενδιαφέρον και πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί κακοί σπόροι που ζουν σε βαθύ ιστό, υπάρχουν σίγουρα καλοί σπόροι που θα ήθελαν να διανέμουν τις πληροφορίες τους γρήγορα και συνήθως πιο ανώνυμα, προκειμένου να αποφευχθούν νομικές ή ηθικές συνέπειες.
Και μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο https://the-indexer.com/seo-companies/ , σε περίπτωση που χρειαστείτε μια εταιρεία για να σας βοηθήσει με το online marketing.

Τι είναι το κρυμμένο Wiki;

Το κρυφό Wiki είναι ένα πολύ μικρό αλλά χρήσιμο σημείο αναφοράς για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον βαθύ ιστό
 http://i.imgur.com/Xq7ih.png

Για μεγαλύτερο στιγμιότυπο οθόνης: κάντε κλικ εδώ
Επίσης έγραψα έναν οδηγό: Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυφό Wiki





  1. Εδώ είναι ο σύνδεσμος προς το κρυφό wiki:
    http://kpvz7ki2v5agwt35.onion/
    Ενώ το κρυφό wiki είναι κάτω δοκιμάστε αυτό:
    http://torlinkbgs6aabns.onion/

    http://kpvz7ki2v5agwt35.onion/wiki/index.php/Main_Page
    =================================================== 


    Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυφό Wiki

    Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυφό wiki απλά χρησιμοποιώντας ένα κοινό πρόγραμμα περιήγησης όπως το firefox ή το google chrome, αλλά χρειάζεστε τον Firefox, οπότε αν δεν έχετε ήδη κατεβάσει και εγκαταστήσει το firefox.
    Στη συνέχεια, πρέπει να κατεβάσετε το Tor Browser, κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε
     

    Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που κατεβάσατε, επιλέξτε το φάκελο προορισμού (το φάκελο όπου θέλετε να εξαγάγετε τον περιηγητή) και επιλέξτε το απόσπασμα. Στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο στον οποίο εκχωρήσατε τον περιηγητή και κάντε διπλό κλικ στο "Start Tor Browser"



    Ο Firefox θα ανοίξει χρησιμοποιώντας αυτό ως αρχική σελίδα
    Από εκεί, είστε τώρα σε κάποιο επίπεδο ανώνυμο και είστε σε θέση να αποκτήσετε πρόσβαση στο .onion και το κρυφό wiki !


    Λάβετε υπόψη ότι ο Tor δεν είναι απαραιτήτως 100% ανώνυμος, απαιτούνται πολλοί πληρεξούσιοι μαζί με τον tor, προφανώς ένα πρόγραμμα τείχους προστασίας καθώς και Anti-virus. Σας συνιστούμε να αποσυνδέσετε ή να τοποθετήσετε ταινία στην κάμερά σας, να απενεργοποιήσετε τα cookies javascript , προσωρινά δεδομένα και να χρησιμοποιήσετε το ccleaner
    Το τελικό βήμα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυφό wiki είναι να επικολλήσετε αυτό το url στο browser: http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/
    Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας παρέχετε μόνο για ενημερωτικούς λόγους.
    Δεν είμαι με κανένα τρόπο συνδεδεμένος με το hidden web, και δεν αναλαμβάνω την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί αν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες (είτε αρνητικό είτε θεττικό). Ακολουθείτε τις παραπάνω οδηγίες με δικό σας ρίσκο



     

Πόσο η ταυτότητά σας θα μπορούσε να αξίζει τον σκοτεινό ιστό

Πόσο η ταυτότητά σας θα μπορούσε να αξίζει τον σκοτεινό ιστό


Εδώ είναι Πόσο η ταυτότητά σας θα μπορούσε να αξίζει τον σκοτεινό ιστό
Είναι ένα φρικτό πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε, αλλά είστε ένα εμπόρευμα. Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, από το όνομα και τη διεύθυνσή σας έως τις πληροφορίες του τραπεζικού σας λογαριασμού, αξίζουν κάτι σε κάποιον. Μπορεί να διαπραγματευτεί και να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας.
Για ποιον σκοπό? Συχνότερα, για κλοπή ταυτότητας ή ακόμα και εκβιασμό. Το τελευταίο είναι πόσο αποτρόπαιες τεχνικές όπως η sextortion εργασίες.
Αλλά πόσο αξίζετε; Ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο φτηνά μπορείτε να αποκτήσετε τα στοιχεία σας στο Dark Web.

Το σκοτεινό δίκτυο;

4156375919_fcab94358d_z
Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τίποτα από την πλευρά του θρυλικού δικτύου, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει ένα ηλεκτρονικό ισοδύναμο της μαύρης αγοράς δεν θα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της φαντασίας. Αυτό είναι ουσιαστικά αυτό που είναι το Dark Web.
Είναι μέρος του Deep Web , ένα υποτομέα του Internet δεν είναι ευρετηριασμένο από τις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης. Επειδή το περιεχόμενο στο Dark Web δεν χρησιμοποιεί πρωτόκολλο Internet (IP), υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο περαιτέρω κρυφών ιστοτόπων που συζητούν και εμπορεύονται συχνά παράνομες πληροφορίες. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με το πρόγραμμα περιήγησης Tor, και τότε θα πρέπει να βρείτε πραγματικά αυτό το αόρατο web - αν και βέβαια υπάρχουν τρόποι .
Οι υπηρεσίες Hidden Dark Web περιλαμβάνουν τα ναρκωτικά, την παράνομη πορνογραφία, τα όπλα ... και, φυσικά, κλεμμένα δεδομένα που έχουν παραβιαστεί, ιδανικά για δόλια δραστηριότητα.

Γνωρίστε το αξίωμά σας: τα οικονομικά σας

Στον λαμπρό πράκτορα Carter από Marvel Comics, ο Peggy κατ 'ουσίαν παρακαλούσε τους θεατές να γνωρίσουν την αξία τους. Είναι ένα ωραίο συναίσθημα, αλλά σε μια εποχή που σπάνια περνάει μια εβδομάδα όταν ένα σκάνδαλο μεγάλης προβολής δεν χτυπά τα νέα, οι συνέπειες του τι αξίζετε στους απατεώνες και τους εκβιαστικούς είναι όλο και πιο ανατριχιαστικό.
Η διαρροή Ashley Madison έχει καταστρέψει τις ζωές . Το Celebgate του περασμένου έτους έπληξε τους τίτλους , αλλά στην πραγματικότητα δεν καταστράφηκε η φήμη όπως θα μπορούσε να συμβεί. Ακόμη και η λήψη των Windows 10 μπορεί να σας οδηγήσει σε scammed .
 
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η TrendMicro εξέτασε τη ζήτηση πληροφοριών που προέκυψαν από παραβιάσεις δεδομένων και ανακάλυψε πόσο φτηνές είναι οι προσωπικές σας πληροφορίες.
Φυσικά, τα πιο πολύτιμα δεδομένα είναι οι πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού, το πραγματικό ποσό εξαρτάται από το υπόλοιπό σας! Συνήθως πωλούνται για μεταξύ $ 200 και $ 500, οι λογαριασμοί με περισσότερα χρήματα διαθέσιμα στο ορυχείο έχουν υψηλότερη ζητούμενη τιμή. Τα οικονομικά στοιχεία - τα οποία ορίζει η TrendMicro ως τραπεζικά στοιχεία, ασφάλειες και χρεώσεις - είναι ο δεύτερος συνηθέστερος τύπος κλεμμένων αρχείων, μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ εύκολο να μετατρέψουν τα δεδομένα αυτά σε κέρδος. Συγκεκριμένα, το τραπεζικό κακόβουλο λογισμικό αποτελεί ζήτημα στη Βραζιλία, και μάλιστα πολλά στοιχεία για τα οποία γίνεται προσφορά αναφέρονται ως καταγόμενα.
Οι ροές πληροφοριών πιστωτικών καρτών στην τιμή, αλλά ακριβώς όπως η χονδρική αγορά, η τιμή ανά μονάδα μειώνεται αν αγοραστούν χύμα, πιθανώς ως αποτέλεσμα μαζικών κυβερνοεπαναστατικών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Οι τιμές για μοναδικές κάρτες είναι συχνά κάτω από $ 100. (περίπου $ 4.50- $ 8) και άλλοι ακόμα, ένα όχι μη αμελητέο, αλλά παρ 'όλα αυτά σχετικά χαμηλό κόστος (περίπου $ 65).
Οι τιμές αλλάζουν περαιτέρω ανάλογα με το πόσο γρήγορα μια κάρτα πιθανόν να απενεργοποιηθεί και την τοποθεσία. Αναφορές CNET :
"Πιστωτικές κάρτες από όλες τις ηπείρους μπορούν να αγοραστούν, αλλά οι κάρτες που δεν προέρχονται από τις ΗΠΑ τείνουν να προσελκύουν υψηλότερες τιμές από αυτές που έχουν καταχωρηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες".
Λαμβάνοντας ένα παρόμοιο υψηλό τέλος είναι οι λογαριασμοί eBay (και συνεπώς PayPal) με εκτεταμένες ιστορίες - αυτές διοχετεύουν έως και $ 300 κάθε φορά - επειδή είναι λιγότερο πιθανό να επισημανθούν για ύποπτη δραστηριότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι κλέφτες θα έχουν συχνά περισσότερο χρόνο για να επωφεληθούν από τις πληροφορίες πριν εντοπιστεί. Ομοίως, οι χρήστες του PayPal χωρίς χρόνια συναλλαγών θα μπορούσαν να βρουν δικά τους για μόλις 10 δολάρια.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υπόλοιπα του PayPal εμφανίζονται στους υποψήφιους αγοραστές από το off, έτσι ώστε να μπορούν να ζυγίσουν εάν αξίζει να πληρώσετε. Κάποιοι έχουν ακόμη εγγυήσεις ότι εάν ένα ορισμένο ποσοστό μεγάλων λογαριασμών PayPal είναι κλειδωμένο ή επισημαίνεται (οι αγοραστές τείνουν να δέχονται ως τύχη της κλήρωσης), οι πωλητές θα παράσχουν αντικαταστάσεις.

Γνωρίστε το αξίωμά σας: Προσωπικές πληροφορίες

3284194275_5a4ceaa309_z
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό που μπορείτε να αγοράσετε ενδέχεται να σας εκπλήξουν: οι Amazon και Netflix συνδέονται προφανώς με κάρτες, αλλά άλλες συμμετοχές που αξίζουν να πληρώσουν περιλαμβάνουν Uber (για χάκερ που θέλουν ελεύθερη βόλτα ή δύο), FedEx ) και το Facebook. Το γνωρίζει πολλά για εσάς ούτως ή άλλως, αλλά απλά ρίξτε μια ματιά στο ψηφιακό Shadow : Περιέχει τον λογαριασμό σας και αποκαλύπτει πόσα στοιχεία μπορούν να βρεθούν σχετικά με εσάς.
 
Αυτό περιλαμβάνει την υποβολή πιθανών κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε να δείτε γιατί κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται για αυτό.
Το Facebook εμπορεύεται αυτά τα προσωπικά δεδομένα για διαφήμιση, έτσι φυσικά αυτό είναι επίσης ενδιαφέρον για τους χάκερς. Και μια πληθώρα προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών (PII) έχει κάνει τέλη για αυτό το είδος της πτώσης των δεδομένων. Το PII μπορεί να περιλαμβάνει κάτι δημόσιο όπως όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και αριθμό τηλεφώνου, καθώς και περισσότερες ιδιωτικές λεπτομέρειες, όπως μισθό, πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος, αριθμός εθνικού ασφαλιστικού / αναγνωριστικού και ηλεκτρονική διεύθυνση.
Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική κλοπή ταυτότητας.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητές τους για κατάχρηση, νομίζετε ότι θα έφεραν τουλάχιστον τις μέσες τιμές, αλλά όχι. Ενώ χρησιμοποιούνταν για $ 4 μια γραμμή, χάρη στις μυριάδες παραβιάσεις δεδομένων, αυτές οι πληροφορίες μπορούν τώρα να αγοραστούν για μόλις $ 1 ανά γραμμή.
Οι σαρώσεις των λογαριασμών και το διαβατήριό σας μπορούν να συγκεντρωθούν οπουδήποτε κάτω από τα $ 40, ενώ μια πλήρης πιστωτική έκθεση μπορεί να αγοραστεί για $ 25. Αυτό που μπορεί να έρθει ως μεγαλύτερο σοκ είναι πόσο πολύτιμο είναι τα ιατρικά σας αρχεία. Πέρυσι, το Reuters δήλωσε ότι τα ιατρικά σας στοιχεία αξίζουν 10 φορές περισσότερα από ό, τι ακόμη και τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας. Είναι ένας σχετικά απλός τρόπος πρόσβασης στην PII, και η μερικές φορές χαλαρή προσέγγιση της υγειονομικής περίθαλψης στον τομέα της πληροφορικής και της ασφάλειας καθίσταται φανερή. Ο Jeff Horne, της εταιρείας cybersecurity, Accuvant, δήλωσε:
"Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και τα νοσοκομεία είναι μόνο μερικά από τα ευκολότερα δίκτυα για να εισέλθουν ... Όταν εξετάσω τα νοσοκομεία και όταν μιλήσω με άλλους ανθρώπους μέσα σε μια παραβίαση, χρησιμοποιούν πολύ παλιά συστήματα παλαιού τύπου - τα συστήματα των Windows που είναι 10 ετών και άνω που δεν έχουν δει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα. "
Εκτός από την απόκτηση κάποιου PII en masse , ιατρικές λεπτομέρειες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση φαρμάκων τα οποία στη συνέχεια μπορούν να πωληθούν.

Τι μπορείς να κάνεις?

6471443959_a02c3391ea_z
Σε κάποιο βαθμό, είναι εκτός των χεριών σας, αλλά το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διατηρήσετε ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Δημιουργήστε ισχυρούς, αξέχαστους κωδικούς πρόσβασης - σίγουρα δεν επιλέγετε καμιά από αυτές τις τρομερές . Γνωρίζοντας τους εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση οι χάκερ για τα δεδομένα σας είναι η μισή μάχη. Στην πραγματικότητα κλέβει το υλικό σας μπορεί να είναι κερδοφόρα με κάθε τρόπο και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ των ψεύτικων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των πραγματικών , καθώς και να αναγνωρίσετε τι η τράπεζά σας δεν θα σας ζητήσει ποτέ σε απευθείας σύνδεση
Όταν πρόκειται για μάχη κατά της εισβολής μέσω του Facebook, προσπαθήστε να αποσυνδεθείτε απομακρυσμένα , και εάν ψωνίζεστε online, υπάρχουν μερικές πολύ απλές συμβουλές για να περιορίσετε τη ζημιά δυνητικά από απατεώνες, όπως έλεγχος σημείων κρυπτογράφησης.
Τι συμβουλές έχετε; Είστε σοκαρισμένοι από το πόσο λίγες είναι οι πληροφορίες σας για τις οποίες διαπραγματεύεστε; Πείτε μας παρακάτω.
 https://www.makeuseof.com

Μπορείτε να ξεφύγετε από τα προγράμματα επιτήρησης του Internet όπως το PRISM;

Μπορείτε να ξεφύγετε από τα προγράμματα επιτήρησης του Internet όπως το PRISM;



Από τότε που ο Edward Snowden έσφαξε το σφυρίχτρα στο PRISM, το NSA δεν είναι πλέον μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης, γνωρίζουμε ένα πράγμα με βεβαιότητα: τίποτα που συμβαίνει στο διαδίκτυο δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιωτικό. Ακόμη χειρότερα, τα έγγραφα που διαρρεύσαν αποκάλυψαν ότι εταιρείες όπως η Microsoft, η Yahoo και η Google συμμετέχουν στο πρόγραμμα, διαβιβάζοντας δεδομένα χρήστη στην αμερικανική κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες από όλο τον κόσμο άρχισαν να αποσύρονται από υπηρεσίες των ΗΠΑ όπως το Google ή το Facebook.
Μπορείτε πραγματικά να ξεφύγετε από τους καταστροφείς δεδομένων των υπηρεσιών πληροφοριών, αποφεύγοντας συγκεκριμένες υπηρεσίες; Όπως αποκαλύπτονται παρόμοια προγράμματα στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, αυτό φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Επιπλέον, η επιστροφή σε μια υπηρεσία στη χώρα σας ή σε μια γειτονική χώρα που δεν καταγράφει δεδομένα στο Internet, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα δεδομένα σας θα είναι ασφαλή. Ο τρόπος λειτουργίας του Διαδικτύου λειτουργεί κάνει το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων πολύ πιο περίπλοκο από αυτό. Ας δούμε πώς λειτουργεί αυτό.

Πώς λειτουργεί το Διαδίκτυο

Χωρίς να μιλάμε σε λεπτομέρειες, ας πούμε ότι οι χρήστες σπάνια κάνουν άμεση σύνδεση με μια ηλεκτρονική υπηρεσία. Μεταξύ των σημείων Α και Β, η κίνηση στο Διαδίκτυο περνά πάντα από διάφορους κόμβους ή διακομιστές. Η ακολουθία των κόμβων εξαρτάται από τους τρέχοντες όγκους κυκλοφορίας ή δεδομένων που είναι διαθέσιμοι στον αντίστοιχο παροχέα. Αντί να κάνουν την πιο φυσικά άμεση διαδρομή, οι διακομιστές συνήθως δρομολογούν την κυκλοφορία κατά μήκος της ταχύτερης ή λιγότερο δαπανηρής διαδρομής. Έτσι, τα πακέτα δεδομένων μπορούν να πάρουν πολύ δύσκολη στροφή πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.
Σύνδεση μέσω Internet
Προφανώς, το Διαδίκτυο είναι μια διεθνής υπόθεση και ιστορικά το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής βρίσκεται στις ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, είναι πολύ πιθανό ότι τα δεδομένα θα περάσουν από ένα διακομιστή σε μια χώρα που ασχολείται με την επιτήρηση του Διαδικτύου, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται τα δεδομένα ή πού προορίζονται να πάνε.
Για να μάθετε περισσότερα για τις τεχνικές λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με το πώς λειτουργεί το Διαδίκτυο .

Ακολουθήστε τη διαδρομή των δεδομένων σας με το Traceroute

Μπορείτε να εντοπίσετε τη διαδρομή κυκλοφορίας για τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο γραμμής εντολών / τερματικού που ονομάζεται traceroute .
Στο λειτουργικό σας σύστημα MAC, μεταβείτε στο Network Utilities , επιλέξτε την καρτέλα Traceroute και πληκτρολογήστε την εντολή traceroute , ακολουθούμενη από το όνομα τομέα στο τερματικό.
Στα Windows, κάντε κλικ στο [Windows] + [R] , πληκτρολογήστε cmd και πατήστε [Enter] . αυτό θα ανοίξει τη γραμμή εντολών. Τώρα απλά εισάγετε την εντολή tracert , ακολουθούμενη από το όνομα τομέα.
Για παράδειγμα, ένα traceroute στο MakeUseOf.com αποκάλυψε ότι μεταξύ του δρομολογητή μου στο Βερολίνο, τη Γερμανία και του διακομιστή προορισμού στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, πακέτα δεδομένων πέρασαν από 20 διαφορετικούς κόμβους, που βρίσκονται στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Γραμμή εντολών Traceroute
Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την εκτέλεση μιας εντολής γραμμής εντολών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό εργαλείο Just-Traceroute .

Demo OpenDataCity Traceroute

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο δρομολογείται η κυκλοφορία μέσω του webapp των Γερμανών ειδικών δεδομένων OpenDataCity. Το app επιδεικνύει οπτικά τη διαδρομή των πακέτων δεδομένων από τη Γερμανία σε ένα σύνολο υποδειγματικών ιστοτόπων όπως το Amazon, το Skype ή το YouTube. Μετά από μια λίστα με τους διακομιστές που διαβιβάστηκαν τα δεδομένα, η εφαρμογή αναφέρει επίσης δυνητικούς snoopers δεδομένων.
Demo OpenDataCity Traceroute
Το παράδειγμα που απεικονίζεται παραπάνω αποδεικνύει ότι ακόμη και τα δεδομένα ενός τοπικού γερμανικού οργανισμού, στην προκειμένη περίπτωση του κίτρινου τύπου BILD, περνούν μέσω ενός αμερικανικού διακομιστή, προτού ανα δρομολογηθούν στη Γερμανία.

Τι μπορείς να κάνεις?

Όχι πολύ, εκτός από το να μην κλείνει για το πώς όλα αυτά είναι μια πραγματικά κακή ιδέα. Όπως και αυτός ο Γερμανός καλλιτέχνης, ο οποίος προβάλλει τις λέξεις United Stasi of America στην αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο της Γερμανίας.


https://youtu.be/A2Yb3gWmm2I
Η κυβερνητική παρακολούθηση είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία, επισημαίνοντας τη μνήμη της Ναζιστικής Γκεστάπο και της αστυνομίας ασφαλείας του Στάζι, η οποία χρησιμοποίησε ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριοδόχων για να συντρίψει τους αντιφρονούντες στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. (...) Οι μέθοδοι κατασκοπείας της Ουάσινγκτον κάνουν την πρώην μυστική αστυνομία της Ανατολικής Γερμανίας να μοιάζει με ανιχνευτές αγόρι - Reuters

συμπέρασμα

Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από διεθνείς οργανισμούς πληροφοριών. Οι διοργανωτές δεδομένων καθίστανται παντού και ο τρόπος δρομολόγησης της διαδικτυακής κίνησης σημαίνει ότι θα περάσει από ένα από αυτά κάποια στιγμή. Μόλις είστε σε απευθείας σύνδεση, οι πιθανότητες είναι οι δραστηριότητές σας να καταγράφονται και να αποθηκεύονται κάπου. Η κρυπτογράφηση σας κάνει πιο ύποπτους και ενώ οι υπηρεσίες όπως το NSA ενδέχεται να μην μπορούν να σπάσουν τον κωδικό κρυπτογράφησης τώρα, θα σπάσουν εγκαίρως. Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα αποθηκεύονται με ασφάλεια στο κέντρο δεδομένων τους.
Το αντίθετο είναι ότι η NSA ή άλλες μυστικές υπηρεσίες έχουν πιθανώς αντίγραφα ασφαλείας των πολύτιμων οικογενειακών σας φωτογραφιών, υπό την προϋπόθεση ότι τους μοιράζεστε στο Facebook.
Τι πιστεύετε για το PRISM και έχει συνέπειες για οποιεσδήποτε online υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε ή πώς χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο γενικά; Παρακαλείσθε να επεξεργαστείτε τα σχόλια.

https://www.makeuseof.com

Πώς Να Ξεφύγετε Από Το Prism

Πώς Να Ξεφύγετε Από Το Prism (Κατασκοπεία πάνω σας από NSA)


Πάρτε ένα μονοπάτι άλλων εταιρειών, άλλων υπηρεσιών και άλλους πελάτες που δεν εργάζονται με την NSA, που δεν συμμορφώνονται με της πίσω πόρτες τους, με τα προγράμματα εποπτείας τους, που δεν τους στέλνουν κάθε μικρό κομμάτι των πληροφοριών που τους δίνουμε.
Τώρα υπάρχει μια καλή ιστοσελίδα που ονομάζεται prism-break.org.
Αν χρησιμοποιείτε Microsoft Windows, Apple ή OSX τότε υπάρχουν τα Debian, Fedora, Gentoo, Linux
υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές δυνατότητες που σε αντίθεση με το Microsoft σε αντίθεση με την Apple δεν έχουν μια πίσω πόρτα που παρακολουθεί και καταγράφει ό,τι κάνεις.
Είτε πρόκειται για ακόμη και περιήγηση στο διαδίκτυο (web browsing) τα add-ons που μπορείτε να προσθέσετε για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων σας, κρυπτογράφηση του surfing σας για να βεβαιωθείτε πως τα στοιχεία σας δεν κατασκοπεύονται.
Υπάρχει αναζήτηση στον ιστό, μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο που μπορείτε να σερφάρετε αντί από Yahoo ή το Google υπάρχει το DuckDuckGo το MetaGer, το Startpage υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις ακόμη και
με χάρτες, αντί να χρησιμοποιήσετε το Google Maps υπάρχει το Open street maps.
Διακομιστές e-mail
ξέρετε το Google αντί να χρησιμοποιείτε το Gmail υπάρχουν
πράγματα όπως το Riseup.
Υπάρχουν πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχουν
υπηρεσίες κρυπτογράφησης, υπάρχουν προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων αντί από το Skype
υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Εγκατέστησα ένα λειτουργικό σύστημα Linux στον υπολογιστή μου μαθαίνω για την κρυπτογράφηση μηνυμάτων μου και να κρύψω την κυκλοφορία μου.
Φανταστείτε αυτή την εξουσία, είναι σε θέση να γνωρίζουν τι κάνει ο καθένας μας όποτε θέλουν, νομίζετε πολιτικά ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν για να καταδιώξουν τους εχθρούς τους και το έχουν κάνει ήδη. Εγκαταστήσετε μια σελίδα Diaspora επίσης
που κάνω τώρα και να έχω εναλλακτικές λύσεις και συνδέστε το Diaspora στους φίλους σας που δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα PRISM.
Σχεδόν όλα όσα κάνετε στο διαδίκτυο υπάρχει ένας τρόπος για να μάθει η NSA, δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, δεν υπάρχει
προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μικρά εμπόδια ασφάλειας.
Σας λένε ψέματα, σας κλέβουν τα στοιχεία σας και γίνονται ισχυρή διότι το κάνετε
και αν εμείς σιγά-σιγά αφήσουμε το Microsoft, AOL, Yahoo, Skype και χρησιμοποιήσουμε τα εναλλακτικά
δείχνουμε την υποστήριξή μας για άλλες εταιρείες.

 http://katohika.blogspot.com

Τι είναι το PRISM; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τι είναι το PRISM; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας στις Η.Π.Α. έχει πρόσβαση σε όσα δεδομένα αποθηκεύετε με παρόχους υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως το Google Microsoft, το Yahoo και το Facebook. Είναι επίσης πιθανό να παρακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης που διαρρέει σε όλο το Διαδίκτυο. Θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τις σημαντικές αποκαλύψεις για το PRISM από τις πρόσφατες διαρροές και συζητήσεις γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα.

Πρώτον, μια σημαντική αποκήρυξη: Αυτή η σύνοψη δεν θα είναι τέλεια ή ολοκληρωμένη. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η συζήτηση για το PRISM περιλαμβάνει ελλιπείς πληροφορίες που δεν δείχνουν μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει - αλλά αυτό είναι όλο που έχουμε στη διάθεσή μας. Παρά τις καταγγελίες τους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα μας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για μια σωστή συζήτηση. Οι ίδιοι νόμοι που υποχρεώνουν τους παρόχους υπηρεσιών να παραδίδουν τα δεδομένα τους υποχρεώνουν επίσης να παραμείνουν σιωπηλοί. Δεν τους επιτρέπεται καν να παραδεχτούν ότι έχουν λάβει οποιεσδήποτε απαιτήσεις για δεδομένα.

PRISM έναντι ανάντη επιτήρησης

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό slideshow της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ που διέρρευσε ο Edward Snowden, το PRISM δεν είναι το μόνο εργαλείο επιτήρησης του Διαδικτύου που χρησιμοποιεί η NSA.
Μια διαρροή που διαρρέει διευκρινίζει τα πράγματα. Δηλώνει ότι το PRISM είναι μια "συλλογή κατευθείαν από τους εξυπηρετητές ορισμένων [ΗΠΑ] Παροχέων Υπηρεσιών."
Άλλα προγράμματα - με κωδικό όνομα FAIRVIEW, STORMBREW, BLARNEY και OAKSTAR - λειτουργούν διαφορετικά. Αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν τη συλλογή ολόκληρης της κυκλοφορίας, είτε χτυπώντας υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών είτε καταγράφοντας την κυκλοφορία που διέρχεται από τους δρομολογητές και τις πύλες Internet που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Είναι γνωστό από καιρό ότι η NSA διαθέτει μυστικά δωμάτια σε παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και εταιρίες δρομολόγησης όπου μπορούν να παρακολουθούν και να παρακολουθούν τα δεδομένα που ρέουν στο παρελθόν. Το δωμάτιο 641A στο γραφείο της AT & T στο Σαν Φρανσίσκο ήταν το πρώτο δωμάτιο που μάθαμε για το 2006.
Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων Upstream, ο NSA έχει πιθανώς τη δυνατότητα να συλλάβει τα περισσότερα από τα δεδομένα που μεταδίδονται μέσω του Διαδικτύου. Κατασκεύαζαν ένα τεράστιο κέντρο δεδομένων στη Γιούτα, το οποίο θα μπορούσε να αποθηκεύσει και να αναλύσει όλα αυτά τα δεδομένα. Αυτά τα ανάντη προγράμματα καταγράφουν πολύ περισσότερα δεδομένα και παρακολουθούν πολλούς περισσότερους ανθρώπους από ό, τι το PRISM.
prism-vs-upstream-slide

Τι είναι το PRISM;

Αντίστροφη παρακολούθηση συλλαμβάνει τα δεδομένα που ρέουν στο Διαδίκτυο, αλλά αυτά τα δεδομένα είναι συχνά ελλιπή, εάν η κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται . Για παράδειγμα, η NSA δεν μπορεί να παρεμποδίσει τα δεδομένα κίνησης του Skype και να τα αποκωδικοποιήσει - τα δεδομένα κίνησης του Skype είναι κρυπτογραφημένα, ώστε κανείς να μην μπορεί να το σπρώξει στη διαμετακόμιση. Το NSA δεν μπορεί να προβάλλει τις αναζητήσεις σας στο Google εάν είστε συνδεδεμένοι επειδή στέλνεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης HTTPS επίσης.
Η NSA θέλει αυτά τα δεδομένα και, υπό την FISA, είναι σε θέση να εξαναγκάσει κάθε εταιρεία να παραδώσει δεδομένα με παραγγελίες από ένα μυστικό δικαστήριο που καλείται "δικαστήριο σφραγίδων καουτσούκ" επειδή δεν αρνήθηκαν οποιαδήποτε αμερικανική κυβέρνηση αιτήματα επιτήρησης κατά τα τρία τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει ήδη και ο NSA είναι σε θέση να πάει σε οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών στις ΗΠΑ και να απαιτήσει την παράδοση των δεδομένων. Οι πάροχοι υπηρεσιών που αντιμετώπισαν αυτά τα αιτήματα ως αντισυνταγματικοί - το Yahoo είναι αξιοσημείωτο για το γεγονός αυτό - έχουν χάσει στα μυστικά δικαστήρια. Ακόμη και οι παροχείς υπηρεσιών που δεν περιλαμβάνονται στο PRISM παραδίδουν δεδομένα όταν ζητούνται.
Το PRISM είναι ένα είδος συστήματος που επιτρέπει στους πράκτορες NSA να συλλέγουν δεδομένα "απευθείας από τους διακομιστές" ορισμένων παροχέων υπηρεσιών που βασίζονται στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των MIcrosoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube και Apple. Το Dropbox παρατίθεται ως "σύντομα".
prism-providers-slide
Μετά την απελευθέρωση αυτών των διαφανειών, πολλές εταιρείες μίλησαν και είπαν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ για το PRISM πριν και ότι η NSA δεν είχε "άμεση πρόσβαση" στους διακομιστές τους. Αυτό είναι πιθανόν αλήθεια. Αυτό που έχουμε μάθει μέχρι τώρα δείχνει ότι το PRISM είναι ένα είδος εσωτερικού συστήματος NSA που εξομαλύνει τις απαιτήσεις των NSA για δεδομένα σε αυτές τις εταιρείες. Ένας πράκτορας NSA πιθανώς απαιτεί την πρόσβαση στα δεδομένα ενός χρήστη - Gmail, κλήσεις Skype, αναζητήσεις του Google ή Bing ή άμεσα μηνύματα - μέσω του συστήματος PRISM και η εταιρεία λαμβάνει τη ζήτηση. Στη συνέχεια, παρέχουν τα απαιτούμενα δεδομένα σε μια βολική μορφή, ενδεχομένως μέσω κάποιου είδους πύλης ή μεταφορτώνοντάς τα μέσω πρότυπων πρωτοκόλλων, όπως το FTP, στο σύστημα της NSA.
Αυτό συνέβαινε ήδη πριν από το PRISM και είναι πιθανό οι πάροχοι που δεν εμπλέκονται στο PRISM να παραδίδουν τα δεδομένα με τον παλαιότερο, λιγότερο εξορθολογισμένο τρόπο. Το νέο σύστημα επιτρέπει στους πράκτορες NSA να ζητούν δεδομένα χωρίς να συμπληρώνουν χαρτιά. Σύμφωνα με την αμερικανική πράξη FISA, η NSA μπορεί να παρακολουθεί το τηλέφωνο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες επικοινωνίες ενός ατόμου για μια εβδομάδα χωρίς να μπει στο μυστικό δικαστήριο και να ζητήσει άδεια και μπορεί να το κάνει μέσω του PRISM.

Πόσα άτομα παρακολουθούνται υπό PRISM;

Έτσι, πόσοι άνθρωποι παρακολουθούνται στο PRISM; Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Ωστόσο, υπάρχει ένας καλός λόγος να είστε ύποπτοι - η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαιτεί για όλα τα τηλεφωνήματα "μεταδεδομένα" από τηλεφωνικές εταιρείες στις ΗΠΑ. Έχουν κάνει μια τεράστια βάση δεδομένων που περιέχει ποιοι τηλεφωνικοί αριθμοί καλούν τους άλλους αριθμούς τηλεφώνου και σε ποιες χρονικές στιγμές. Έχουν επίσης δηλώσει ότι έχουν νόμιμο δικαίωμα να αρχειοθετήσουν τη θέση που πραγματοποίησαν αυτές οι κλήσεις από τη χρήση κινητών τηλεφώνων, αλλά δεν έχουν ακόμη εξειδικευμένους περιορισμούς. Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί ουσιαστικά όλα τα τηλεφωνήματα του καθενός - δεν ακούει σε όλους τους, αναγκαστικά, αλλά σίγουρα παρακολουθεί ποιος καλείτε.
Ενώ η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί ουσιαστικά τη χρήση του Ίντερνετ από όλα τα προγενέστερα προγράμματα, το PRISM φαίνεται λίγο πιο στοχοθετημένο. Η ΕΑΑ πιθανότατα εξετάζει τα δεδομένα προηγούμενων σταδίων και στη συνέχεια αποφασίζει ποιος να εξετάσει καλύτερα τη χρήση του PRISM. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγορεύει στις εταιρείες να αποκαλύπτουν ακόμη ότι έχουν λάβει ένα αίτημα εθνικής επιστολής ασφαλείας, πολύ λιγότερο αποκαλύπτοντας πόσα έχουν λάβει ή πόσους λογαριασμούς παρακολουθούνται.
Ορισμένες εταιρείες έλαβαν άδεια να αναφέρουν τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ μόνο - όλα από τα αιτήματα της NSA σχετικά με το PRISM σε τυποποιημένα αιτήματα αστυνομίας που έγιναν με κατάλληλα εντάλματα. Για παράδειγμα, το Yahoo έλαβε 12.000 έως 13.000 αιτήματα για δεδομένα χρήστη μεταξύ 1 Δεκεμβρίου 2012 και 31 Μαΐου 2012. Δεν γνωρίζουμε πόσους λογαριασμούς χρηστών καλύφθηκαν από αυτά τα αιτήματα ή πόσα έγιναν για επιτήρηση αντί για πρότυπες έρευνες ποινικού δικαίου.
dates-when-prism-began-for-each-provider-slide

Ξένοι έναντι εγχώριων στόχων

Το FISA περιορίζει τεχνικά την κυβέρνηση από την παρακολούθηση των επικοινωνιών Αμερικανών ή όσων είναι παρόντες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες εδώ:
  • Η NSA πρέπει να έχει εμπιστοσύνη 51% ότι ο στόχος είναι "ξένος". Αυτό είναι το χαμηλότερο δυνατό πρότυπο που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σύμφωνα με το νόμο - και μετά από αυτό πάνε.
  • Η ΕΑΑ γνωρίζει ότι οι εγχώριοι πολίτες καταλήγουν να παρακολουθούνται σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, αλλά δίνει οδηγίες στους πράκτορές της στις διαφάνειες που διαρρέουν ότι δεν είναι «τίποτα να ανησυχείς».
  • Ακόμη και αν η NSA γίνει σίγουρη ότι ο στόχος δεν είναι ξένος μετά τη συλλογή των δεδομένων αυτών, τα συλλεχθέντα δεδομένα μπορούν να διατηρηθούν για πάντα. Είναι αποθηκευμένο σε διαφορετική βάση δεδομένων.
  • Η NSA χρησιμοποιεί την "αλυσιδωτή επαφή" και στοχεύει σε όλους μέσα σε τρεις "λυκίσκους" ενός ύποπτου στόχου. Για παράδειγμα, εάν ένας συνεργάτης σας έχει έναν φίλο του οποίου ο αδελφός που έχει χαθεί από καιρό είναι ύποπτος τρομοκράτης, είστε νόμιμος στόχος της εποπτείας της NSA και θα μπορούσατε να διαδώσετε την ψηφιακή σας ζωή. Ακόμα κι αν βρεθείτε αθώοι, τα δεδομένα σας θα αποθηκευτούν σε μια κρατική βάση δεδομένων. Η έρευνα έχει δείξει ότι μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε άτομο στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε άλλο άτομο με μέσο όρο 4.74 λυκίσκου ή βαθμούς. Πολλοί, πολλοί αθώοι άνθρωποι θα συλληφθούν μέσα σε τρεις λυκίσκους.
Εάν δεν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα. Οι άνθρωποι εκτός των ΗΠΑ λαμβάνουν ακόμη λιγότερη προστασία από την παρεμβατική παρακολούθηση και, ακόμη και αν βρεθούν αθώοι, τα δεδομένα τους αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων που μπορεί να προσεγγιστεί ευκολότερα.
prism-us-as-backbone-slide

Παρόμοια Προγράμματα Επιτήρησης σε άλλες χώρες

Σε απάντηση στο PRISM, πολίτες άλλων χωρών εξέφρασαν την οργή τους. Η γερμανική κυβέρνηση ήταν ιδιαίτερα φωνητική εκφράζοντας την αποδοκιμασία της.
Ωστόσο, διάφορες διαρροές έδειξαν ότι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, ακόμη και η ίδια η Γερμανία έχουν παρόμοια μυστικά προγράμματα παρακολούθησης του Διαδικτύου. Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία των ανεπτυγμένων χωρών είναι πιθανό να κάνει παρόμοια πράγματα όπως οι ΗΠΑ, αν και δεν έχουν πιαστεί με τα χέρια τους στο βάζο μπισκότων μόλις ακόμα.

Έτσι πού πηγαίνουμε από εδώ;

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν σταθεροποιηθεί στο PRISM, αλλά είναι αναμφισβήτητα μία από τις λιγότερο τρομακτικές αποκαλύψεις από πρόσφατες διαρροές NSA. Ναι, η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάζει τους παρόχους υπηρεσιών με έδρα τις ΗΠΑ να μετατρέψουν τα δεδομένα των πελατών μόνο με μυστική απόφαση δικαστηρίου από δικαστήριο σφραγίδων. Έχουν επίσης δημιουργήσει ένα σύστημα για τον εξορθολογισμό τέτοιων αιτημάτων, καθιστώντας ευκολότερη την κατασκοπεία σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Ωστόσο, το PRISM φαίνεται να στοχεύει τουλάχιστον σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. Άλλα προγράμματα παρακολούθησης χτυπάτε απευθείας στη ραχοκοκαλιά του Διαδικτύου και παρακολουθείτε τα δεδομένα που ρέουν στο παρελθόν - ακόμα και αν η επικοινωνία είναι κρυπτογραφημένη, μπορούν τουλάχιστον να σας ενημερώσουν με ποιους ιστοτόπους επικοινωνείτε.
Καθώς η αποθήκευση γίνεται φθηνότερη, δημιουργούνται νέα τεράστια κέντρα δεδομένων και οι νόμοι όπως το FISA και η πράξη Patriot καθίστανται ακόμη πιο χαλαροί και επιτρέπουν ακόμη πιο ευρεία κυβερνητική επιτήρηση, η επέκταση του PRISM στο μέλλον αποτελεί ανησυχία. Το PRISM θα εξελιχθεί σε ένα πρόγραμμα που απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών των ΗΠΑ να παραδώσουν όλα τα δεδομένα των πελατών στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να τοποθετηθούν σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπως ήδη απαιτούν οι εταιρείες τηλεφωνίας να παραδίδουν όλα τα αρχεία τηλεφωνικών κλήσεων. όλα τα δεδομένα που ρέουν στο παρελθόν;
Τώρα που οι διαρροές έχουν ενημερώσει τους πολίτες των ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο τι συμβαίνει κρυφά, ίσως όλοι μπορούμε να αρχίσουμε να συζητάμε για το τι είδους επιτήρηση είναι αποδεκτή σε μια δημοκρατική κοινωνία. Εάν οι άνθρωποι συμφωνούν ότι μια τέτοια επιτήρηση είναι απαραίτητη, αυτό είναι ένα πράγμα - αλλά είναι άλλος ένας άλλος τρόπος για τέτοια προγράμματα επιτήρησης να δημιουργούνται κρυφά από τις κυβερνήσεις και να αναγκάζονται στους πολίτες τους χωρίς συζήτηση ή ακόμη και παραδοχή ότι υπάρχουν. Η αμερικανική κυβέρνηση αγωνίζεται να κρατήσει τις δικαστικές απόψεις που δικαιολογούν τα προγράμματα επιτήρησής τους - τα προγράμματα επιτήρησης πραγματοποιούνται υπό μυστικές ερμηνείες νόμων που δεν επιτρέπεται στους μέσους πολίτες να γνωρίζουν. Αυτός δεν είναι κανένας τρόπος να τρέξετε μια δημοκρατία.
Η επιτήρηση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί εναντίον όλων. Οι νόμοι έχουν γίνει τόσο περίπλοκοι που συχνά λέγεται ότι ο μέσος Αμερικανός διαπράττει τρία κακουργήματα την ημέρα. Τα πάντα από το ξεκλείδωμα ενός κινητού τηλεφώνου έως το jailbreaking ένα iPad για την παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών ενός ιστότοπου είναι τεχνικά ένα κακούργημα που θα μπορούσε να καταδικαστεί και φυλακίστηκε στις ΗΠΑ.
Τι πιστεύετε για το PRISM; Είστε ένας από τους ανθρώπους που δεν ενοχλούνται από αυτό; Ή μήπως χάσαμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και χτυπήστε!

 https://www.makeuseof.com

Ερωτησεις – Απαντησεις #3 για το Dark Web – Deep Web

Ερωτησεις – Απαντησεις # 3 για το Dark Web – Deep Web 3 τρόποι για να ανακτήσετε τον hack αρισμενο λογαριασμό στο Facebook ...